Дечаку у Темерину Мађари поломили нос

Припадници фашистичког омладинског покрета 64 жупаније
Припадници фашистичког омладинског покрета 64 жупаније

Младић Б. О. (16) српске националности претучен је јуче по подне у центру Темерина, где га је, према првим подацима, напала група вршњака мађарске националности.

Малолетник је због повреда примљен у Дечју болницу у Новом Саду. Непосредно по инциденту полиција је ухапсила четворицу малолетника за које се сумња да су учествовали у нападу.

Како „Блиц“ сазнаје, младић је нападнут негде око 16 часова у непосредној близини Средње школе „Лукијан Мушицки“. Он је седео сам на клупи када му је, према речима мајке повређеног дечака, пришао један младић и обратио му се на мађарском језику.

„Бојан га је упитао у чему је проблем, на шта га је овај ударио песницом у лице. Убрзо су притрчала још тројица и почела да га ударају“, испричала је Бојанова мајка.

Видевши шта се дешава, један од мештана Темерина је почео да виче притрчавајући у помоћ повређеном младићу. Истовремено, група напасника се разбежала.

На лице места одмах је стигла полиција, а свега пола сата након инцидента нападачи су похапшени и приведени у полицију. Бојана је отац довезао у Дечју болницу у Новом Саду, где су лекари констатовали да му је сломљен нос.

Мада идентитет осумњичених није званично саопштен, јуче се у Темерину могло чути да је један од њих већ привођен у полицију након недавног инцидента у истом месту, где је група Мађара напала и претукла петорицу момака српске националности.

Нови инцидент узнемирио је грађане Темерина који су поновили захтев надлежнима да се међунационалним инцидентима у овом граду што пре стане на крај.

Због учесталих сукоба између Срба и Мађара у овом месту полиција већ данима врши појачан надзор у Темерину, док општинске власти строго контролишу рад кафића и точење пића малолетницима.

Истовремено, непознати починиоци провалили су у Мађарски културни центар „Шандор Петефи“ у Новом Саду и полупали сав инвентар у приземљу зграде, изјавила је председница тог центра Теодора Мартон Балинд.

Она је рекла да су провалници упали у велику салу, развалили лустер, столице, клавир, музичке уређаје и уништили цвеће.

„Материјална штета је веома велика за нас који се боримо за сваки динар и који немамо новца чак ни да платимо чувара зграде“, казала је Мартон Балинд и додала да је у току полицијски увиђај.

Извор: Блиц

Напиши коментар