Докле ћемо да се фолирамо?

Је л' то „стабилна политичка ситуација", како каже власт, или прљава политичка туча
Је л' то „стабилна политичка ситуација", како каже власт, или прљава политичка туча

Када Ивица Дачић страначком подмлатку каже да ће СПС на следећим изборима победити и ДС (?!), када Јован Кркобабић најави да ће нову владајућу коалицију направити са онима који буду више ценили његову пензионерску партију (читај: са онима који буду више платили), када Млађан Динкић у својој регионалној кампањи све отвореније напада Владу у којој и даље седе његови министри (?!?), када дакле све то јесте, када се све то дешава, како се то онда зове?
Је л’ то „стабилна политичка ситуација“, како каже власт, или прљава политичка туча која треба да припреми терен за коначни изборни обрачун и нову поделу плена?!
Када Милутин Мркоњић мртав ‘ладан изјави да је поносан на то што је за три године у Србији асфалтирао само 41 километар аутопута (а обећао је 300!?!), када талибанолики Предраг Марковић објашњава да му је Калановићка оних 100.000 евра из буџета дала искључиво као „обичном грађанину“, када нам председник Тадић каже да Влада јесте грешила, али да ћемо већ (већ?!?) током 2012. године „осетити позитивне ефекте антикризних мера“, када Вук Јеремић нема паметнија посла него да буде председник Уније професионалних тенисера (?!?), када дакле све то јесте, када се све то дешава, како се то онда зове?

Да ли је то слика одговорне власти са јасним и прецизним планом, како нам кажу „независни аналитичари“, или је све то још један доказ системског хаоса и бесмисла?Хоћу да питам, људи моји, чему све ово? Чему ово фолирање? Чему ова потемкиновска машкарада? Који је крајњи циљ? Има ли ико у врху државне политике било какву конкретну идеју о бољој будућности Срба и Србије? Па, зар је могуће да се све мери рејтинзима?

Има ли нечег вреднијег и светијег од фотеље? Када ће неко од неспособних министара бити смењен? И докле ће, бре, да се хапсе само лопови из бивше власти, само они из опозиције? Па, мајку му стару, је л’ могуће да су баш сви досисти преподобне поштењачине?
Хоћу да кажем, ово је време за храбре потезе, пре свега људи из врха власти. Из ове ситуације као победници ће изаћи они који први престану да се фолирају, они који први наглас кажи оно што сви видимо.

Не разумете? Госпођо Триван, ја се извињавам…

Ауторка: Мила Баста

Напиши коментар