Милорад Додик: РС неће подлећи уценама

Милорад Додик, председник Републике Српске
Милорад Додик, председник Републике Српске

Република Српска неће подлећи ничијим притисцима и уценама и препустити место министра иностраних послова Босне и Херцеговине, а посебно га неће уступити Златку Лагумџији, поручио је јуче председник Републике Српске Милорад Додик на конференцији за медије у Бањалуци.

Он је истакао да по свим параметрима у будућој расподели власти на нивоу Босне и Херцеговине „место шефа дипломатије БиХ припада Србима, као и још три ресора у будућем Савету министара“.

Додик је упозорио да је структура дипломатско-конзуларне мреже БиХ усмерена против РС, на шта се жале и многи представници Срба у амбасадама БиХ који „тврде да им је забрањено да позитивно говоре о РС“.

– Док је на челу МИП-а био Младен Иванић, он је гледао само личну промоцију, чиме је запоставио институционалне оквире. Бошњаци су то добро искористили и у ДКП мрежу увукли своје обавештајце из ратне обавештајне службе АИД, који сада врше системски притисак на многе људе у ДКП мрежи. Намера РС је да реорганизујемо МИП и доведемо у функцију да делује у име БиХ у целини, а не да буде сервис само једне стране или политичке странке – рекао је Додик.

Напиши коментар