Одговорност за ширење информација на интернету?

Радишићева: сматра да власници блогова треба да одговарају за садржаје на блоговима
Радишићева: сматра да власници блогова треба да одговарају за садржаје на блоговима

Последњих година друштвене мреже постале су најбржи канал комуникације, али је законска регулатива која се тиче одговорности за ширење информација и даље непознаница за кориснике, речено је данас на трибини о одговорности за говор на друштвеним мрежама.

Учесници скупа, у организацији Независног удружења новинара Србије и Мисије ОЕБС у Србији, указали су да се за јавну реч одговара на различите начине, без обзира на то где је изговорена.

Држава има интенцију да се онлајн свет регулише као и реалан, речено је на скупу, док су неки од учцесника рекли да на онлајн садржаје и „четовање“ не треба одговарати, јер се људи превише опусте кад су на интернету.

Интернет консултант Даница Радишић, међутим, сматра да јавно и приватно понашање не треба да се разликују ни на интеренту.

„Слобода говора мора и треба да постоји, али само док не газите по другима“, рекла је Радишићева, сматрајући да су друштвене мреже јавне платформе.

„Оно што не желите да заврши на Фејсбуку-у, немојте ни да радите, то је једноставно“, изричита је она, сматрајући да је читав проблем у деградацији друштва и у васпитању.

Она, такође, сматра да власници блогова треба да одговарају за садржаје на блоговима.

Извор: Тањуг

Коментар Магацина:

Сматра ли госпођа Даница Радишић да Србија са оваквим идејама клизи у потпуни медијски мрак и репресију? Ко ће у овој земљи поштено (не кријући се иза државног апарата) да одлучује шта је у реду и у складу са прописима када је ово једна од најкорумпиранијих држава, у којој искључиво страначка припадност пресуђује шта је испшравно, а шта не. Ко ће нас блогере да заштити од репресије државе?

Напиши коментар