Сајентолошки центар за прављење надљуди

Изградња ове несвакидашње шестоспратнице коштала је чак 90 милиона долара
Изградња ове несвакидашње шестоспратнице коштала је чак 90 милиона долара

У футуристичком бункеру, који има и справе преузете из НАСА, а служиће и као – црква, контроверзни сајентолози учиће како да постану „супер људи“

Изгледа као супер луксузни хотел, има 889 соба, справе преузете из НАСА, а служиће и као – црква. Овакво здање биће отворено у Флориди до краја године, а у њему ће контроверзни сајентолози учити како да постану „супер људи“.

Изградња ове несвакидашње шестоспратнице коштала је чак 90 милиона долара, а причу о њој објавио је британски Даилy Маил.

Многи су зграду описали као спој хотела на Медитерану и летилице из Звезданих стаза. Центар има 889 соба, 447 прозора, салу за ручавање са 1140 места, 42 купатила, две огромне кухиње, траке за трчање и опрему за вежбање, а неке справе у центру заиста су преузете из НАСА попут антигравитацијског симулатора.

Осим тога, у скупоценом футуристичком бункеру следбеници овог покрета моћи ће да гледају у специјалне екране који се помичу напред – назад док на њима бљескају слике преко којих ће да примају сублиминалне поруке.

Уз све то, у „цркви“ су и два музеја, књижара, библиотека…Цене тренинга у сцијентолошком центру још нису познате.

Кад ово здање буде отворено следбеници сајентолога ће на семинарима ‘“Супер моћи“ учити како постану „надљуди“. Семинар је осмислио зачетник сајентологије Л. Рон Хубард, а идеја је била – појачавање перцепције и осећаја кроз менталне и физичке задатке. Он је семинар описао као „суперфантастичану, али поверљиву серију сеанси које се могу обавити на свакоме. Састоји се од 12 одвојених високоснажних сеанси које улазе у подручје технологије које никад пре није дотакнуто“.

Унутрашњост центра који ће до краја године бити отворен на Флориди/ Фото Daily Mail
Унутрашњост центра који ће до краја године бити отворен на Флориди/ Фото Daily Mail

Познати донатори

За градњу комплекса прво је био предвиђен буџет од 24 милиона долара, али је градња заустављена 2003. јер су се трошкови удвостручили. Али, вође су се тада обратиле својим имућним и славним члановима, међу којима су Том Круз, Џон Траволта, Кирсти Ели, који су одмах издвојили позамашне своте новца тако да се градња наставила.

Извор: Новости

Напиши коментар