Људска свирепост: Држали робове у кавезима

Робови су сваког дана од пет сати ујутру обављали разне физичке послове широм Британије
Робови су сваког дана од пет сати ујутру обављали разне физичке послове широм Британије

Британска полиција спасила је 24 мушкарца које су држали као робове у ромском насељу Гринакр у Билингтону у Великој Британији. Око 200 полицајаца упало је у камп где су жртве билие заробљене у неподношљивим условима, у прљавим камп-кућицама, кавезима за псе и приколицама за транспорт коња.

Међу жртвама је 17 Британаца, двојица Румуна, три Пољака и двојица Руса. Они из хостела и јавних кухиња намамљене су обећањима да ће добити плаћен посао и склониште, да би, уз примену физичке силе, били претворени у робове, експлоатисани и изгладњивани.

Њихове “газде” су их обријале до главе и одзеле им сву имовину, укључујући и мобилне телефоне.

Робови су сваког дана од пет сати ујутру обављали разне физичке послове широм Британије, укључујући поплочавање улица и одношење отпада, а неки од њих су радили чак у Скандинавији. Један од њих је робовао пуних 15 година, а други је пронађен са псећим изметом на телу.

Четири мушкарца и једна жена ухапшени су због кршења закона против ропства и данас ће бити саслушани у полицијским станицама у Бедфорширу и Херфордширу, а за тројицом осумњичених се још трага.

Полиција претпоставља да иза свега стоје такозвани ирски номади, који имају сопствени језик и традицију и претежно живе у Ирској, Енглеској и САД.

“Људи спасени из кампа били су у лошем физичком стању, живели су на малом простору и у нехигијенским условима”, изјавио је главни инспектор Шон о Нил, који је руководио акцијом спасавања. Жртве су претежно Британци, са психичким и другим проблемима. Један од њих је хтео да се убије, а будући “господари” су га “спасили”, обећавајући му бољу будућност.

Након ослобађања, жртве су одведене у болницу где су подвргнуте лекарском прегледу.

Извор: Блиц

Напиши коментар