Зукорлићу мрско све што је српско

Он је на своју руку основао БАНУ, али и БНВ, које је своје антисрпско лице показало и током пописа становништва.
Он је на своју руку основао БАНУ, али и БНВ, које је своје антисрпско лице показало и током пописа становништва.

Муамер Зукорлић, главни муфтија Исламске заједнице у Србији, не престаје да шаље запаљиве поруке и да заговара сепаратизам у Санџаку, а главни разлог најновијих скандалозних изјава јесу предстојећи парламентарни избори, који ће бити на пролеће!

Последња у низу тема коју је Зукорлић искористио за своју политичку кампању јесте актуелни попис становништва, којем се жестоко противи. Такође, међу главним антисрпским пројектима муфтије у последњих годину дана били су заговарање аутономије, оснивање Бошњачке академије наука и уметности и непризнатог Бошњачког националног већа, организовање Свебошњачког сабора где је најављено да ће се све учинити да „Санџак добије своја представништва у Бриселу, Вашингтону, Истанбулу и Сарајеву „! Управо на том сабору, подсетимо, Зукорлић је оптужио власт у Београду да их „терорише и до бруталности спроводи дискриминацију против Бошњака“.

– Како расте свест грађана Санџака, грађанска непослушност и протести само ће потврдити то да Београд нема утицаја на наше грађане, да овде немају ауторитет и да грађани Санџака нису лојални Београду. То значи да одлуке Београда неће важити за грађане Санџака – казао је тада Зукорлић.

Он је на своју руку основао БАНУ, али и БНВ, које је своје антисрпско лице показало и током пописа становништва.

– БНВ ће формирати веће групе активиста које ће делити штампани материјал са позивом на бојкот и које ће се, у случају реакције, супротставити полицији – саопштила је та организација.
Зукорлић ово није желео да коментарише.

Овако је говорио Зукорлић

За Санџак је најпримеренији модел аутономије Јужног Тирола (2010/09/10)

Режим у Београду својим игнорантским понашањем може од Санџака да направи ново Косово и Метохију (19.12.2010)

Стићи ће вас немири ко у Тунису и Египту! (18.2.2011)

Турска откачила муфтију

У тајној депеши из 2009, коју је објавио Викиликс, пише:

– Давутоглу (министар спољних послова Турске) схватио је да не могу више да рачунају на Мустафу Церића у Сарајеву да позитивно утиче на Зукорлића, јер Церић и Зукорлић сада играју исту игру – подбуњује Бошњаке како би извукли политичку корист.

Као естрадна звезда

Зукорлић је шокирао јавност када се провозао у свом белом БМВ са табелама на којима је писало НП муфти. Делегација Зукорлића се прошле године у Сребреници појавила у четири бела БМВ на којима је преко шофершајбни писало „муфтија“.

Љајић: Зукорлићев пакт са ђаволом!

Расим Љајић, председник СДПС, каже да се Зукорлић одавно не понаша као лидер верске заједнице, већ да га само занима освајање власти.

– На све могуће начине покушава да сачува своје позиције! Зато и прави вербалне и физичке инциденте, јер нема више шта да понуди. Тај ће склопити пакт и са самим ђаволом – оштро ће Љајић. Он подсећа и на Зукорлићев покушај бојкота пописа.

– Ту је доживео потпуни дебакл, на шта није рачунао. Мислио је да ће тако направити себи добру позицију, да може да уцењује Београд, али се преварио! А онда му је добар и Тома Николић. Он му је бацио појас за спасавање, али то ће Зукорлићу још више да сроза рејтинг, јер показује да је недоследан – нагласио је Љајић.

Извор: Курир

Напиши коментар