Клан Османи убио Ђинђића и Пуканића

Маргетић тврди да је Ђинђић био жртва намере шиптарске мафије, али и политичара да створе независни Космет
Маргетић тврди да је Ђинђић био жртва намере шиптарске мафије, али и политичара да створе независни Космет

Независни новинар из Хрватске, Домагој Маргетић тврди да је на основу тајних докумената обавештајних служби Хрватске открио да иза убиства власника „Национала“ Иве Пуканића, али и премијера Србије Зорана Ђинђића стоји највећи мафијашки картел на Балкану који је под контролом шиптарске породице Османи.

– Документи које су ми дали високопозиционирани службеници хрватских обавештајних служби, доказују како су убиства Ђинђића и Пуканића два повезана случаја. Обојица су жртве криминалног бизниса који се мери милијардама евра.

Реч је о картелу који је апсолутно преузео контролу над осталим криминалним групама иу Србији, Хрватској, Црној Гори и око продаје хероина и белог робља и оружја на Балкану – каже Маргетић који је на основу свих докумената до којих је дошао написао књигу: „Случај Пуканић : Убиство са потписом државе „која ће се у продаји наћи средином овог месеца.

Маргетић наводи да се из једног од докумената хрватске Безбедносно обавештајне агенције (СОА), недвосмислено види да су званичници Хрватске знали да се припрема убиство Иве Пуканића.

– Садашњи министар полиције Томислав Карамарко је на време добио службену белешку хрватских обавештајних служби у којој се наводи ко све из клана Османи припрема ликвидацију Пуканића, али ни он ни било ко други није предузео ништа – тврди Маргетић.

– Још 2005. године клан Османи је започео да гради нову криминалну архитектуру Балкана и преузима контролу над тржиштем дроге, оружја и белог робља. Према подацима западних служби, само кроз две банке, ова организација је опрала око 50 милијарди евра. Иво Пуканић је убијен зато што је представљао озбиљну сметњу криминалцима и политичарима у Хрватској који су били на платном списку породице Османи.

– Није никаква тајна, али Пуканић је то признао, да је он до иметка дошао рекетирањем познатих личности информацијама које није објављивао.

Поуздано знам да се пред смрт озбиљно спремао да се исели у Америку.

Вероватно је хтео да на брзину сакупи што више новца и да је узнемирио људе на платном списку породице Османи. Неко је схватио да је много јефтиније и поузданије да га елеминишу него да му плате – тврди Маргетић.

За српску јавност, свакако је најзанимљивије истраживање овог новинара у вези са убиством премијера Србије Зорана Ђинђића, 2003. године. Маргетић тврди да је Ђинђић био жртва намере шиптарске мафије, али и политичара да створе независни Космет.

– Шиптари на челу са Хашимом Тачијем и представници породице Османи одржали су тајни састанак на коме је договорена операција „Дурес“, односно даља стратегија у намери да шиптарска мафија до стицања независности Космета преузме потпуну контролу на Балкану.

Немачка БНД је о томе 2005. године сачинила и опсежну истрагу, понудила доказе, али тада то у Европи никога није интересовало. Да је Зоран Ђинђић остао жив, Шиптари не би добили независност, а породица Османи не би дошла до циља – категоричан је Домагој Маргитић.

Извор: Вести

Напиши коментар