Грчка православна црква: Нахраните сиромашне

Грчка се у последње две године суочила са економском и финансијском кризом каква се не памти у годинама после Другог светског рата
Грчка се у последње две године суочила са економском и финансијском кризом каква се не памти у годинама после Другог светског рата

Грчка православна црква ће повећати напоре како би се обезбедили бесплатни оброци за грађане који су се суочили са сиромаштвом и остали без крова над главом.

Поглавар архиепископ Јеронимос је покренуо кампању и позвао супермаркете и продавнице да донирају храну цркви која ће бити дељена онима који немају шта да једу.

Према последњем подацима, црква већ дели око 10 хиљада оброка дневно у ширем подручју Атине, али захтеви грађана, који живе испод границе сиромаства повећају се из дана у дан.

„Тужно је видети сцене као што је ова: хиљаде људи сваког дана чекају у редовима за храну“, изјавио је архиепископ Јеронимос.

Грчка се у последње две године суочила са економском и финансијском кризом каква се не памти у годинама после Другог светског рата.

Влада је морала да предузима ригорозне мере шедње – смањује плате и пензије и као и број запослених у јавним службама – што је предуслов за добијање зајмова од Медјународног монетарног фонда и земаља Европске уније.

Политика штедње је изазвала пад животног стандарда и до повећања стопе незапослености на 18 процената радне снаге.

Извор: Тањуг

Напиши коментар