ЛДП опет ухваћен у лажи

Преокретом до дозволе за башту
Преокретом до дозволе за башту

Никола Пламенац (32), сестрић Дане Драшковић (66), у центру Београда убрзано ради на постављању огромне зимске баште, за шта су му дозволу дали кадрови ЛДП, који држе власт у општини Стари град.

Иако је Курир јуче објавио да је та дозвола издата свега шест дана после формирања савеза ЛДП-СПО, посланик ЛДП Зоран Остојић је то јуче невешто покушао да демантује.

– Та глупост о некаквој дозволи за башту нема никакве везе са ЛДП, већ с неким другим. Јер, то решење је још 23. септембра неко други потписао, а тај није из ЛДП – рекао је Остојић.Кад му је новинар Курира предочио да је решење Одељења за комуналне послове и инспекцију општине Стари град, којим се фирми „Кафе Европа“ додељује дозвола, донето 11. новембра, а да је покрет Преокрет формиран 5. новембра, Остојић се изненада досетио да каже да је поступак издавања дозволе започео у септембру, али да је окончан у новембру.

– Не, дозвола је издата 23. септембра, а после је уследила само нека техничка измена, зато што, ваљда, нека противпожарна заштита у вези са неким кровом нешто није дозволила – навео је Остојић.

Иначе, ни јуче није било могуће добити одговор из фирме „Кафе Европа“, којој је на волшебан начин издата дозвола за постављање зимске баште од преко 200 квадратних метара у пролазу у Сремској улици. На број телефона који је наведен као званични контакт телефон ове фирме јавио се мушки глас и на питање да ли је то „Кафе Европа“, на брзину промрсио: „Није. Грешка „, а потом одмах прекинуо везу.

У хотелу „Европа“, који се налази одмах поред челичне конструкције за зимску башту, јуче нам је речено да они немају никакве везе са фирмом Николе Пламенца.

– Уступили смо им име, али немамо никакве везе са њима – тврде у хотелу „Европа“.

Извор: Курир

Напиши коментар