Милорад Чавић: Не одричем се Косова и Метохије

Никад нисам рекао да Косово није Србија, да сам одустао од Косова
Никад нисам рекао да Косово није Србија, да сам одустао од Косова

Никад нисам рекао да Косово није Србија. Мирно спавам, али то ме је узнемирило, пошто то нисам рекао. Све је интерпретирано на други начин – истиче Милорад.

Најбољи српски пливач недавно је, наводно, изјавио да је Косово за Србију изгубљено. Та прича подигла је много буре, али Милорад истиче да то никада не би рекао.

– Никад нисам рекао да Косово није Србија, да сам одустао од Косова. Истина је да сам дао интервју Францускињи у Холандији. Тему сам дотакао, јер сам пре три године био избачен са ЕП у Ајндховену због мајице „Косово је Србија“ и од тада ме тамо стално о томе питају – каже Чавић и објашњава.

– То је интерпретирано на други начин и нисам могао ништа… Вређа ме када ме људи понижавају ставом да као спортиста немам право на своје мишљење. Не јурим ка популарности, већ говорим оно што ми је у срцу, шта мислим, верујем и осећам… Мирно спавам, али то ме је узнемирило, пошто то нисам рекао. Блиски пријатељи су ме питали ко ме је преварио. Захвалан сам им, јер знају да то никад не бих изјавио.

Извор: Вечерње новости

Напиши коментар