Мустафа Церић и косовска мафија вође балканских терориста

Први пут јавити ситуација у којој ће један човек бити духовни вођа исламистичких терориста на Балкану
Први пут јавити ситуација у којој ће један човек бити духовни вођа исламистичких терориста на Балкану

Операцију “Дурес” осмислило је политичко вођство косовских Албанаца, идеолошко веђство трористичких група преузима ИЗ у Сарајеви, упозорава Домагој Маргетић .

Члан Експертског тима за борбу против тероризма и организиованог криминала југоисточне Европе Домагој Маргетић упозорио је на експанзију вехабијског покрета у спрези с организованим криминалним подземљем којег контролише албанска мафија са седиштем на Косову.
Маргетић је истакао да је то операције кодног назива “Дурес” (Драч) коју је осмислило политичко вођство косовских Албанаца.

„То подразумева уједињавање и заједничку координацију исламских криминалних група на Балкану, а с друге стране, уједињење верских структура на Балкану. Ту је дошло до поделе интереса. Верски део, што би значило идеолошко вођство терористичких група на Балкану, преузима Исламска заједница у Сарајеву са Церићем на челу „, нагласио је Маргетић за Срну.

Маргетић сматра да ће се „први пут јавити ситуација у којој ће један човек бити духовни вођа исламистичких терориста на Балкану, а то је управо Мустафа Церић“.
Маргетић је навео да су федералне телевизије и сви медији под контролом политичког Сарајева идеолошки усмерени против БиХ у којој живе три народа.

„Један од примера је и ситуација у којој Хрвати у БиХ не смеју да имају свој медиј, односно телевизијски канал на свом језику, а с друге стране су присиљени су да плаћају бошњачки програм који је, заправо, пропагандна машинерија у рукама оних који су довели до ситуације у којој би мултиетничка БиХ била немогућа“, каже Маргетић.

Он је додао да се то може назвати „медијским етничким чишћењем које проводи бошњачки политички врх“.
„Зато поздрављам намеру руководства Радио-телевизије Републике Српске да издржи у свом настојању да грађани РС претплату плаћају Јавном сервису Радио-телевизија РС као њихој јавној телевизијској кући“, истакнуо је Маргетић.

Према његовим речима, необично је да грађани финансирају програм телевизије која проводи политичку пропаганду против српског народа у БиХ.

Извор: Агенције, Курир

Напиши коментар