Руска помоћ стигла на Космет

Секретарка Црвеног крста Србије Весна Миленовић рекла је јуче да то није прва помоћ која Србима стиже из Русије
Секретарка Црвеног крста Србије Весна Миленовић рекла је јуче да то није прва помоћ која Србима стиже из Русије

Конвој камиона руске хуманитарне помоћи за Србе са Космета прешао административни прелаз Јариње. Додели помоћи која, у Косовској Митровици треба да буде око поднева, присуствоваће, између осталих, и амбасадор Русије у Београду Александар Конузин.

Камиони са руском хуманитарном помоћи за Србе на Косову и Метохији прешао је административни прелаз Јариње. Срби привремено уклонили барикаде како би пропустили конвој, јавља извештач РТС-а.

На административном прелазу Јариње, који су раније обезбеђивали немачки припадници Кфора, данас то чине амерички војници који брину о безбедности проласка камиона из Русије.

На више места дуж пута од Јариња до Косовске Митровице постављене су патроле Кфора.

Додели руске помоћи која, према плану, треба око поднева да буде у Косовској Митровици, како је најављено, присуствоваће амбасадор Русије у Београду Александар Конузин, високи званичници Министарства за Косово и Метохију и представници Црвеног крста и локалних власти са севера Косова.

Секретарка Црвеног крста Србије Весна Миленовић рекла је јуче да то није прва помоћ која Србима стиже из Русије.

Миленовићева је подсетила да је Црвени крст Србије недавно у магацине Црвеног крста Косова и Метохије допремио помоћ од 35 тона која је из Русије авионима стигла на аеродром у Нишу.

Извор: РТС

Напиши коментар