У Србији око 5000 војних бескућника

У Србију смо могли да дођемо само након што смо се писмено одрекли тих станова, а Србија је законима гарантовала да ћемо добити стан
У Србију смо могли да дођемо само након што смо се писмено одрекли тих станова, а Србија је законима гарантовала да ћемо добити стан

Председница Удружења војних бескућника Нада Павићевић изјавила је да на територији Србије око 5.000 војних пензионера и чланова њихових породица могу да се сматрају бескућницима

Председница Удружења војних бескућника Нада Павићевић изјавила је да на територији Србије око 5.000 војних пензионера и чланова њихових породица могу да се сматрају бескућницима.

Павићевићева је навела да је највећи број међу њима служио у некој од бивших југословенских република и поседовао је стан или станарско право.

„У Србију смо могли да дођемо само након што смо се писмено одрекли тих станова, а Србија је законима гарантовала да ћемо добити стан, или помоћ, да би под повољним условима могли да купимо стан. Али од тога се у највећем броју случајева није остварило ништа“, казала је Павићевићева.

Она је за новосадски Мађар со оценила да је на делу заправо „тихо убијање“ војних пензионера.

Потпуковник Петар Мрђа, који је био руководилац јединице задужене за безбедност Јосипа Броза Тита на Брионима, последњих 12 година живи у Новом Саду у једној од касарни са породицом, у стану од 40 квадратних метара.

Мрђа је навео да је у Новом Саду и околини у колективним центрима и касарнама смештено 350 војних бескућника и чланова њихових породица, односно укупно 1.150 људи. Он је додао да је у Новом Саду до сада додељено свега 25 станова војним бескућницима.

Извор: Бета

Напиши коментар