Због кризе и лицемерја политичара брачни пар отишао у смрт

Салваторе Де Силво и Антонија Ацолини су починили самоубиство након губитка свог дома, посла и достојанства због економске кризе која је погодила Италију
Салваторе Де Силво и Антонија Ацолини су починили самоубиство након губитка свог дома, посла и достојанства због економске кризе која је погодила Италију

Очајни италијански пар посветио је своје самоубиство бившем премијеру своје земље Силвију Берлусконију који је ‘игнорисао њихове молбе за помоћ’, пише Даилy Маил .

Салваторе Де Силво (64) и Антонија Ацолини (69) су починили самоубиство након губитка свог дома, посла и достојанства због економске кризе која је погодила Италију.

Своје самоубиство су најавили још 2010. године када су у телевизијском интервјуу изјавили како је ‘боље умрети’ него живети одвојено у различитим собама у хостелу.

Све бих направила за прилику да одем из овог ужасног места – описала је Антонија њихову ситуацију.

Пре пола године у писму које су објавили италијански медији поручили су:

Живео Силвијо, ми који ћемо умрети те поздрављамо, чувени џентлемену Берлускони, теби посвећујемо своје последње збогом‘.

Само недељу дана пре своје смрти послали су још једно отворено писмо Берлусконију:

Из новина ћеш сазнати са каквим великим достојанством двоје људи зна умрети, згађени лицемерјем и окрутношћу вас, политичара.

Пар је преживљавао са 400 еура месечно, а свој су дом, у којем су живели од 1966. године, изгубили су након што је Салваторе изгубио посао.

Седам година су упорно слали писма политичарима и новинама у којем су говорили о својим проблемима и разочарењу у политички систем. Али њихови апели су прошли без реакције.

На крају снага, пар се пријавио у хотел у Барију, где су попили прекомерну дозу таблета за спавање.

Антонија је умрла у својој соби, за коју је тражила да има поглед на море, али Салваторе није одмах издахнуо. И даље под утицајем таблета ушетао се у море. Тело су му пронашли рибари.

Очај, безнађе, криза, да ли је то она Европска Унија коју нам наши политичари обећавају као рај на земљи, као решење наших проблема, и бољег живота?

Напиши коментар