У каквој ово земљи живимо?

Главна глумица има само 15 година
Главна глумица има само 15 година

Филм „Клип“, који обилује експлицитним сценама оргијања малолетника, одобрило Министарство културе. Да ствар буде гора, главна глумица имала 15 година када је снимала филм

Филм „Клип“ ауторке Маје Милош, који обилује експлицитним сценама секса и голотиње малолетних глумаца, финансирало је и Министарство културе, на челу с Предрагом Марковићем. У филму глумица Исидора Симијоновић, која има 15 година и тумачи лик Јасне, учествује у оралном и аналном сексу, у свим могућим позама и на свим могућим местима. У сценама се јасно виде мушки и женски полни органи. 

Што је најгоре, ауторка не упозорава да филм не би требало да гледају деца испод 18 година, без обзира на то што је филм пун порнографских сцена.

Радња филма смештена је у сурово окружење београдских предграђа. Јасна је тинејџерка, која живи у оскудици, отац јој је тешко болестан и она је бесна на све и сваког, укључујући и себе. Експериментисањем у сексу, дрогирањем и свакодневним „одваљивањем“ од алкохола, Јасна покушава да реши своје животне проблеме. Цео филм прате вулгарне речи и непримерени садржаји, као што је опијање и дрогирање у школи, на журкама, ужасан однос тинејџера с родитељима, а најгоре од свега је то што ниједна од тих сцена није цензурисана.

Ауторка овог филма Маја Милош каже да су родитељи били упознати са целом ситуацијом и да се филм бави младима и њиховим проблемима.

Министарство је финансирало овај филм. У њему глуме и малолетне и пунолетне особе. С малолетним смо радили само уз пристанак њихових родитеља, који су били упознати са свим што ће бити у филму. Главна глумица Исидора имала је 15 година, али она није учествовала у сценама експлицитног секса, ни голотиње. Филм се бави младима и њиховим проблемима на реалистичан начин. Мислим да треба покренути дискусију о проблемима младих, а не да те проблеме гурамо испод тепиха – казе Маја Милош

Марковић: Ха-ха-ха, глупо је да ја коментаришем!

Министар културе Предраг Марковић није желео да коментарише овај филм.
Ха-ха-ха, аха-ха-ха-ха, па знате ли да ја не дајем изјаве? Уосталом, било би глупо да ја коментаришем тај филм – рекао је Марковић.

Министру је порнографија са малолетницима о трошку његовог министарства смешно?!
Министру је порнографија са малолетницима о трошку његовог министарства смешно?!

 

Дијалог у филму

– Шта ‘оћеш?
– Је.и ме!
– Како?
– Само ми га јако гурни, хоћу да га осетим.
– Замоли ме!
– Молим те, је.и ме јако!

Извор: Курир
Фото: Курир

Магацин коментар: Речи су сувишне за овакав поступак сакривен иза речи „уметност“ и „бављење проблемом“. Уместо обичне критике, питам све Вас, када сте последњи пут у нашим медијима видели едукативан садржај који се обраћа младима или било кком делу становништва? Све се свело на новац, баханалије, небригу, примитивну експлоатацију сексуалности, „леба и игра“ емисије… Докле ћемо дозволити да наш медијски простор користе да нас заглупљују и натурају погрешне вредности?

Напиши коментар