Код ухапшеног члана 64 жупаније пронађена аутоматска пушка!

Чланови омладинског покрета „64 жупаније“ који су део мађарске парламентарне странке Јоббик

Полиција је у ухапсила седморицу припадника фашистичке организације „64 жупаније“ због изазивања инцидента током викенда у Темерину. Атила О. (23), Роберт О. (20) и Чонгор К. (19) из Темерина, Норберт К. (33) и Корнел К. (21) из Бечеја и Томас Ш. (18) и Флориан А. (18) из Аде се терете за изазивање националне, верске и расне мржње и нетрпељивости.

Они се, како наводи полиција, 21. октобра, ушли у један угоститељски објекат у Темерину и поздрављали нацистичким поздравом „Зиг хајл“, гурајући притом госте локала које су псовали и вређали на националној основи

Осумњичени који су имали обележја Покрета „64 жупаније“ на одећи су затим испред објекта, насрнули на двојицу Темеринаца, Дениса Р. (23) и Мирка Б. (23), тукли их рукама и ногама и нанели им лаке телесне повреде.

На слици: Ласло Тороцкаи, вођа „Покрета 64 жупаније у мајици хрватског злочинца Анте Готовине. Иначе мађарски фашисти из покрета 64 жупаније одлично су повезани и редовно се друже са хрватским неонацистима

 

Полиција је такође у стану који користи Роберт О. пронашла једну аутоматску пушку и различите делове за ову врсту оружја, ваздушну пушку у деловима, стартни пиштољ, десет комада муниције, мачету, као и пропагандни материјал Покрета „64 жупаније“.

Против њега ће бити поднета кривична пријава и за кривично дело недозвољено држање оружја и експлозивних материја. Седморици осумњичених одређена је мера задржавања до 48 сати и биће приведени на саслушање истражном судији Вишег суда у Новом Саду.

Извор: Блиц

Магацин коментар: Шта још теба да се деси Србима у овом делу северне Србије да би се држава озбиљно посветила проблему и заштитла Србе од агресивне, профашистички ориејнтисане мађарске мањине окупљене око неонацистичког покрета 64 жупаније?

Повезане теме:

Дечаку у Темерину Мађари поломили нос

Темерин: нема хлеба за Србе?!

Темеринска мађарска гарда хара

„64 Жупанија“ са седиштем у Бриселу!

Тероризам у Темерину

Хортијевци на словеначкој телевизији

Шта, између осталог, Срби треба да знају о Мађарима?

Напиши коментар