Миодраг МК Костић отворено лобира да ГМО затрује Србију

ГМО Костић: Пусти здравље ов’олки нам кромпир може бити

Интерес Србије је да задржи органски здраву храну али не сме да занемари да је један од услова за пријем у СТО да прихвати употребу генетски модификоване хране.

Ово каже председник МК Групе Миодраг Костић и додаје да је Србија „мала“ земља са 4,2 милиона хектара обрадиве површине и да би требало да сачува квалитет који има.

Према његовим речима, земље које имају много веће површине обрадивог земљишта, али на којима су приноси мали, требало би да размисле о ГМ производњи. 

„Да ли је штета већа од употребе ГМ хране или да од глади умре неколико милиона људи у свету, велико је и озбиљно питање„, казао је Костић.

МК Група је представник фирме која се бави производњом ГМО семенског материјала Монсанто, али српско тржиште снабдева само хемијским производима за пољопривреду.

У Србији је Законом о генетски модификованим организмима забрањена производња и промет генетски модификованих организама.

Извор: Бета

Магацин коментар: Миoдраг Костић лажном бригом за милионе гладних намеће Србији отров. Уместо лажне бриге поштеније би било да каже да лобира за ГМО троваче само због једне глади, глади за профитом, уосталом, испод овог текста прочитајте шта ГМО ради, уз напомену да тек озбиљнијим истраживањима треба открити све штетне последице, а добрих по људе нема уопште. „Добре“ стране ГМО препознају само тајкуни и мултикорпорације, а то је профит за њих.

ГМО тема:

Доказано: Монсантно препарати убијају!

ГМО храна на српском тржишту

У име народа – стоп за ГМО!

Пацови на ГМ храни краће живе

ГМО будућност

Напиши коментар