Убијаш Србе, палиш, силујеш, протерујеш, a Хаг те награди?!


Слободом нагрaђени за злочине над Србима

Хрватски генерали Анте Готовина и Младен Маркач ослобођени скоро свих тачака оптужнице. Предложено моментално пуштање на слободу.

Изрицање коначне пресуде почело је јутрос у 9 сати у судници 1 Хашког трибунала.

Након читања првостепене пресуде, жалбе генерала и закључака Жалбеног већа, председавајући судија Теодор Мерон је оптуженима саопштио да су ослобођени скоро свих тачака оптужнице- прогона, депортације, убиства, злочина против човечности, пљачку имовине, кршење закона и обичаја ратовања…

Готовина и Маркач су тако ослобођени кривице по скоро свим тачкама оптужнице (1,2,4,5,6,7,8,9) осим треће тачке.

Резултати њихових акција над српским цивилима

 

А та трећа тачка односи се на то да је Готовина знао за казнена дела која су почињена и да је та дела требало да истражи, што је Готовина, према Расправном јећу, пропустио учинити. Када је реч о Маркачу, Жалбено веће је прихватило закључaк расправног већа да је Маркач својим пропустом да истражи злочине специјалне полиције створио атмосферу некажњивости, што је припаднике специјалне полиције потакнуло на ратне злочине.

Ово је коначна пресуда Хашког трибунала.

Иначе, у целој Хрватској било је организовано гледање изрицања пресуде, а након што је председавајући саопштио да су генерали Готовина и Маркач ослобођени скоро свих тачака оптужбе те да се одмах могу пустити на слободу, у земљи је завладала права хистерија. Такође, у неким коментарима и медијским натписима стоји да је овим „рат у Хрватској завршен“. Са друге стране, не треба  нас чудити хистерија у Хрвата, народ који покушава да банализује злочине у концентрационом логору Јасеновац, који затвара очи пред чињеницом да су једини имали логор за децу, који прикрива злочине над Србима из 2. светског рата, наравно да се радује када му некажњено прође геноцид над једним народом, геноцид који још увек траје. Срами се „цивилизивани свету“ када кољаче награђујеш, а правди вежеш повез на очи.

“Хрвати су најхрабрији народ на свету, не зато што се ничега не боје, већ зато што се ничега не стиде.“
Јован Дучић


Напиши коментар