Меркел јасно поручила – пауза у проширењу ЕУ

и, у овом моменту… нећемо доносити одлуке о почетку приступних преговора са другим земљама

Представљајући владину декларацију посланицима Бундестага, Меркел је казала да ће Хрватска највероватније половином 2013. године постати нова чланица Европске уније.

Ми, у овом моменту… нећемо доносити одлуке о почетку приступних преговора са другим земљама. За то, према нашем мишљењу, још није дошло време“, рекла је Меркел не помињући појединачно ниједну балканску државу.

Меркел је, такође, рекла да у будуће треба брижљиво проверити да је кандидат за приступ ЕУ способан за испуњавање стандарда, везаних за конкурентност.

“То је неопходно“, рекла је Меркел, наводећи да ће тако у Европи моћи да и даље заиста да егзистирају европски стандарди и вредности.

Меркел је, у својој декларацији пред данашњи самит шефова држава или Влада ЕУ у Бриселу, повезала даљу финансијску помоћ европским земљма са управо кокурентском способношћу примаоца, која треба да јача кроз реформе,

Извор: Бета

Магацин коментар: Очигледно је да српски политичари јавност у Србији обмањују лажним надама. Меркел као једна од водећих европских политичара итекако износи јасан став. Придруживање балканских држава је потпуно неизвесно, и правдање српских политичара како „интегрисани прелази“ и престанак финансирања Срба на северу Космета имаju за циљ приближавање ЕУ, је само обична шарена лажа у коју више не верују ни деца.

Напиши коментар