Станковић: Споменик припадницима ОВПБМ неће бити срушен, ако буде легално постављен?!

Које је државе Станковић министар, Србије или Албаније?

Шеф координационог тела за југ Србије Зоран Станковић изјавио је данас да је ситуација у Прешеву после уклањања споменика припадницима ОВПБМ под контролом и поручио да тамошња локална заједница треба да поднесе званичан захтев након којег ће се одлучити да ли такав споменик може да се постави, где и под каквим условима.

Треба да поднесу један захтев који ће у легалној процедури решити надлежни органи Србије – казао је Станковић.

Он је поручио да споменик припадницима ОВПБМ, ако буде легално постављен, неће бити срушен, као што се сада руше српски споменици на Косову.

Станковић је изразио наду да ће преговорима бити избегнуте тензије, за које је оценио да су вештачки подигнуте.

Према Станковићевим речима, потребно је испитати и одговорност за подизање тог споменика без дозволе, јер су тиме прекршени бројни прописи.

Поводом оштећења православних споменика на Косову, Станковић је рекао да је то ван домета Србије, да је за то задужена међународна заједница која треба да обезбдеди ред на Косову и Метохији.

Извор: Бета

Магацин коментар: Ако је министарова изјава пренета тачно, једино питање које се намеће, је питање  у којој је земљи Станковић министар? Према његовим речима упитна је само дозвола за постављање споменика, па ето ако се то реши преко надлежних органа, више нема препреке да се широм Србије постављају споменици терористима који су рушили уставни поредак Републике Србије, вршили терористичке акције,  убијали припаднике полиције и војске Србије. Оваква изјава стиже нам док се на југу Србије настављају провокације упућене полицији и државмом врху Србије.  Да срамота буде већа, овај човек је Шеф координационог тела за југ Србије!!

Напиши коментар