Холандијa регистровала политичку партију која брани „права и слободе“ педофила!

„Партија“ се бори за смањење узраста од којег може да се ступа у сексуалне односе са 16 до 12 година, за легализацију секса са животињама (зоофилије) и дечије порнографије

У Холандији је регистрована политичка партија која брани „права и слободе“ педофила. По мишљењу низа експерата, овај факт се може сматрати карактеристичним знаком дубоке кризе европске цивилизације.

Партија под називом Милосрђе, слобода и разноврсност намерава да се бори за смањење узраста од којег може да се ступа у сексуалне односе са 16 до 12 година, као и за легализацију секса са животињама (зоофилије) и дечије порнографије. Хашки суд је одлучио да је њена делатност законита, пошто право на оснивање политичке странке једно је од основних права демократије. Говори професор катедре за грађанско и породично право Московске државне правне академије Александар Ерделевски.

Шта је следеће?

Она пропагира своје погледе. Европском конвенцијом о заштити људских права предвиђена је слобода изражавања мишљења. Ова слобода је ограничена само тиме да ли она угрожава права и интресе других лица. Очигледно холандски суд је оценио овај моменат. Али могуће је да би таква пропаганда могла да се сматра супротном Конвенцији о заштити права детета. То је питање које заслужује истрагу. Треба анализирати идеје о чијој пропаганди је било речи, колико оне могу да буду оцењене као позив на конкретно деловање.

Може се закључити да је партија педофила својеврсни постмодернистички политички пројекат са приметном дозом самоироније. Али ради се о томе што невероватни раст броја и популарности малих партија са нејасним задацима и неиспуњивим циљевима сведочи о озбиљним проблемима европског цивилизацијског модела.

Економска криза не мисли да одступи. Неке пробојне теорије које би могле да поправе ствар како нису постојале, тако и не постоје. У ситуацији када је немогуће на прави начин заштитити већину, остаје да се имитира заштита мањине, која храни мозгове евроспких становника љутом, али безбедном по здравље система интелектуалном храном.

Адвокат Михаил Салкин:

Ко ће спречити злостављање и заштити децу?

Под окриљем демократије, према пинципу по којем група грађана може да окупи партију и промени законе, они ипак заборављају на основне норме права и гаранције, између осталог на права деце. Може се очекивати било шта. У погледу деце у Холандији и Француској њихов локални национални законодавац одређује сам шта је добро и шта лоше. Плашим се да резултат таквих законодавних експеримената нећемо видети сада, већ за 20 година. Нико не зна какав ће бити резултат или ефекат.

По миљшењу директора Центра за партенрство цивилизација МГИМО МИП Русије Венијамина Попова, пролазећи кроз два светска рата који су јој истрошили снаге, многобројне крваве конфликте и пљачкање природних ресурса, европска цивилизација, достигавши врхунац процвата, преживљава кризу умирања, мада споља европски начин живота и ниво савременог развоја и даље се чине повољним и привлачним.

Аутор: Сергеј Дуз
Извор: Глас Русије

Магацин коментар: Овим „цивилизацијским и моралним нормама“ тежи Србија када жели у Европску Унију. Да ли ово желимо?

Напиши коментар