Свето миро и мироточиве иконе у православном свету (видео)

Мироточење је знак одобрења, подршке, милости која се шаље људима. Православни верници то објашњавају, истовремено као“позив на покајање и пројављивање милости, знак да нам је вишњи свет близу“.

Грузијски документарни филм о чудима у православљу и мироточие иконе на Светој Гори и у Грчкој

Ако не верујете у православље и чуда у хришћанству то није разлог да се она не дешавају. А она се дешавају као доказ и опомена за неверне Томе. Посебно ту издвајамо мироточиве иконе. То што се о њима не пише и што о њима ништа не можете сазнати на званичним медијима је посебно питање о коме би требало да размислите након данашњег текста и приказа.

Данас, уместо наше приче о Светој Гори, Хиландару и Кареји, препоручујемо свима без разлике, били верници или не да погледају овај документарни филм. Сматрамо га прикладним за време Ускршњег поста и за савремено доба у коме живимо.

Врло је поучан и информативан документарни филм и пружиће вам на једноставан и лак начин објашњења многих ствари и појава везаних за правилно схватање хришћанске вере. Осим приказа чудотворних места, чуда, мироточиве иконе и миомирисне иконе из којих теку свето миро и света крв, аутор нас води и на Свету Гору и даје приказ неких битних ствари везаних за Атон и његову историју.

Филм је испуњен хришћанским предвиђањима и пророчанствима и објашњењима шта је шта у хришћанству. Описује и чуда која се стално понављају, као што је чудо у Грчкој, на острву Кефалонији, у селу Матопово, када се сваке године на празник Успења Пресвете Богородице змије спуштају са околних брда и присуствују Светој Литургији у присуству људи.

Ту је такодје и филмски приказ појаве цветања цветова белих љиљана на осушеним гранчицама љиљана, на истом острву, а све по благодети Мајке Божије током њеног празника.

Ту је такодје прича и о 13-ом апостолу Светом Матеји, Светој Нини, и многим другим светитељима.

Не пропустите да погледате овај филм, ма у шта и ма како веровали. Јер, како аутор у филму каже:

Ако је једном човеку тешко да их открије (чуда), онда други треба да му помогне у томе.

За оне који су од Бога

Извор: Башта Балкана

Мироточиве иконе у Србији

Напиши коментар