Забрањено за Источноевропљане!

Велики зелени пано на ком пише “Забрањено за Источноевропљане” постављен је поред језера у Ворикширу у Великој Британији

Контроверзни знак налази се поред рибњака и кампа, а приметио га је један од пролазника који живи у оближњем селу Нептон.

Ово је бизарно, назадно и расистички. Шокантно је видети овако нешто у ово време и у овом веку” , рекао је он.

Овај саговорник британског “Телеграфа” који је желео да остане анониман, додао је да је можда било проблема са бесправним риболовом, али да је њихов начин да то реше “неприхватљив”.

Он је знак пријавио и полицији.

Власник локације и особа која је поставила овај знак, Еди Вајтхед, остаје при својој одлуци. Он каже да је то био једини начин да “спречи људе из источне Европе да краду рибу”.

Сигуран сам да су из источне Европе. С људима из других земаља нисам имао проблема. Немам времена да седим и пазим да ли ће красти рибу. Забринут сам и за своју безбедност. Можда кршим закон, али је ово моје власништво. Управо сам обавио порибљавање које ме је скупо коштало”, рекао је он.

Извор: telegraph.co.uk

Магацин коментар: Не тако давно, Британци су нас оптуживали за расизам на фудбалској утакмици која је играна у Крушевцу, иако је испало да су провоцирали сукоб. После овакве вести која долази из Велике Британије, треба ли још нешто рећи о расизму?

Напиши коментар