„Равна гора“ од новембра на екранима

Небојша Глоговац као Дража Михаиловић

На обронцима Космаја, најсавременијом технологијом снимају се последњи кадрови историјског спектакла „Равна гора“ аутора Радоша Бајића, серије која ће бити емитована на РТС-у у новембру. Више од 200 глумаца, статиста и чланова продукције оживело је Србију 1941. године.

Имање породице Таралић, пролазак Војске Краљевине Југославије петог априла 1941. године, дан уочи Другог светског рата, једна је од првих сцена у серији Равна гора.

Све што је историјска тема и што је наравно са једне овакве перспективе и једног оваквог начина посматрања – родољубивог и начина посматрања љубави према српском народу и духу урађено, све нам је то потребно„, каже Милош Биковић.

Радош Бајић током снимања

Од почетка на удару критика због назива и онога што се претпоставља да ће представити, серијал Равна Гора је тврди редитељ, пре прича о српској породичној трагедији која се кроз историју понавља.

Бићу ту да дочекам све могуће критике. Вероватно и понеку похвалу. Али сам у једном сигуран – да смо истинити, да смо се дубоко, снажно и дуго спремали да радимо овај пројекат„, закључује Радош Бајић.

Поред одабира аутентичних локација, снимање историјских догађаја захтева и пажљив рад са костимом и шминком.

На питање новинара Владимира Банића шта је поред бркова потребно, да би се добио прави српски војник из тог доба, шминкерка Александра Златановић каже да треба да се скрате зулуфи и коса.

Једном војник – увек војник„, прокоментарисао је статиста Бојан Кесић.

У првој сезони серијала Равна гора, биће 10 једносатних епизода. Емитовање почиње у новембру.

Извор: РТС

Напиши коментар