Синдикат српске полиције: Зашто већ пола године возила намењена саобраћајној полицији стоје на паркингу?

Аутомобили стоје више од пола године на  паркингу Спортско рекреативног центра МУП на Макиш
Аутомобили стоје више од пола године на паркингу Спортско рекреативног центра МУП на Макиш

Око сто осамдесет нових возила марке „фиат пунто“, опремљених специјалним системом видео надзора намењених Управи саобраћајне полиције већ више од пола године паркирано је и обрасло травом на лоше обезбеђеном паркингу Спортско рекреативног центра МУП на Макишу у Београду.

Изјава државног секретара г. Вање Вукића: „Неколико пута сам давао налоге да се, према већ утврђеним приоритетима, возила поделе. Евидентно је да тамо пропадају, што ствара лошу слику о полицији.“ У вези са сумњивом набавком опреме за видео надзор, г. Вања Вукић у медијима тврди: „Тражио сам да ми се достави извештај Управе за заједничке послове, која је склопила уговор, али још га нисам добио.

auto3 Синдикат је пре месец дана тражио информације и одговоре од државног секретара г. Вукића у вези са поверљивом набавком папрено скупе и неквалитетне опреме коју је уградила једна београдска фирма у непрофесионалним условима на паркингу у Макишу, одговоре нисмо добили сем уверавања г. Вукића да је наложио г. Драгиши Симићу и Жељку Којићу да се возила поделе.

Председник Синдиката српске полиције, г. Глишо Видовић изјављује: „Пример набавке опреме и избегавања давања одговора изазива оправдану сумњу на системску корупцију у врху Министарства. Посебно забрињава чињеница да постоји проблем у командовању, управљању и поштовању хијерархије на коју се жали и г. Вања Вукић. У овом случају, евидентно је нарушен систем командовања и извршавања наређења.

auto2 Због свега изнетог очекујем да се утврди евентуална одговорност генерала Драгише Симића и Жељка Којића који према наводима г. Вукића не поступају по налозима и очигледно нису у стању да расподеле возила која труну на паркингу, док полицајци немају чиме да обављају послове успостављања безбедности саобраћаја. Ништа мању кривицу не сносе ни начелници Жељко Којић и Александар Новковић због одбијања да Кабинету министра, самим тим и Синдикату, доставе податке о сумњивој поверљивој набавци опреме за видео надзор“.

Синдикат српске полиције
Служба за информисање

Напиши коментар