Биљана Плавшић: Клинтон тражио од Изетбеговића да допусти Сребреницу!

Бил Клинтон: Планирао, а онда се бесрамно појавио у Сребреници. Убица се увек враћа на место злочина?

Бивша председница Републике Српске Биљана Плавшић изјавила је да је ондашњи амерички предсједник Бил Клинтон тражио од Алије Изетбеговића да допусти масакр у Сребреници.

Прецизирала је да је то прочитала у записнику са једне од седница ратног председништва БиХ.

У Хагу сам прочитала записник са једне од седница председништва на којој Алија Изетбеговић дословце каже: Клинтон ме наговара да пустим четнике у Сребреницу. Мора бити масакр и не мање од четири или пет хиљада жртава и онда ће они интервенисати“, рекла је Плавшићева.

Она је навела да је на то генерал Сефер Халиловић рекао: „Јеси ли ти Алија полудио“?

Плавшићева је у интервјуу „Вестима” навела да су њени адвокати током суђења тражили те стенограме, али да су из Сарајева добијали одговор да не постоје, јер тада није било струје.

Она каже да јој је у Хагу стенограм дао Хрват Пашко Љубичић, који је био оптужен за злочине хрватских снага у средњој Босни, те да јој је при томе рекао да су стенограм купили за 20.000 марака.

У Сарајеву већ годинама за злочин у Сребреници оптужују међународну заједницу и ту се са њима потпуно слажем. Једино што би требало да видимо на који начин је међународна заједница крива њима, а на који начин је крива мени“, рекла је Плавшићева.

Извор: Факти

Напиши коментар