Шта су ФБИ агенти тражили у Теслином ковчегу?

Када је Никола Тесла умро 7. јанура 1943. године у Њујорку, све америчке обавештајне службе и војска су били у паници.

Због великог страха да његови изуми не доспеју у “погрешне” руке ФБИ је, кад је објављено да је Тесла умро, запечатио његову собу и однео ковчег са генијевим изумима.

Оно што је било смешно за јавност, забринуло је амерички војни врх.

Теслине изјаве да може да направит зрак смрти, најмоћније и коначно оружје свих времена, да може да се оствари комуникација с другим планетама и да без проблема може да раздели Земљу попут јабуке, резултирале су тиме да је америчка влада сва истраживања те врсте конфисковала након његове смрти бојећи се да је био у праву.

Зрак смрти научници су покушавали да направе кроз векове користећи сунце и огледало, док је Тесла користио струју.

Тесла је плашио Американце и вештином да направи усмерен продоран сноп честица смртоносних размера. Да је могуће преполовити Земљу, схватио је тестирајући електромеханички осцилатор који је прикључио на гвоздени стуб постављен на пешчани под у подруму. Вибрације које су тада настале изазвале су потрес, а могле би да послуже, објаснио је Тесла, и као “нож којим се може преполовити Земља као јабука”.

tesla-tower-wikipediaШта су агенти обавештајне службе пронашли и шта је од тога све украдено, прекопирано, склоњено у страну – није познато, али за живота Тесла је званично пријавио 272 изума, а верује се да их је било још бар 800. Ипак, 10 Нобелових награда подељено је онима који су копирали Теслу.

Нека будућност каже истину и суди свакоме према његовом делу и достигнућима. Садашњост је њихова, будућност за коју сам стварно радио је моја – рекао је Тесла једном приликом.

Мало поѕнате чињенице о Николи Тесли

* Тесла је у Карловачкој гимназији имао јединицу из метаматике, а није му ишло ни цртање.

* Био је све, само не бизнисмен.

* Успео је да обузда Нијагарине водопаде где је изградио хидроелектрану.

* Открио је стациониране таласе. Уз помоћ њих открио је да Земља може да послужи као водич и да може да реагује као музичка игла на електричне вибрације на одређеној фреквенцији.

* Доказао је своју визију – струју је могуће слати на даљину, без жица и стубова, дакле, била би доступна свима и бесплатна.

* Сматрао је да Земља може ускладиштити велики потенцијал енергије грома.

* Рођен је у поноћ 10. јула 1856. године док су муње и громови парали небо.

* Као дечак је тврдио да може да чује оно што други не могу: куцање сата у трећој соби, лагано слетање муве на сто њему је тутњало у уху, кочија, иако је пролазила на великој удаљености, њему је тресла читаво тело.

Извор: Вечерње Новости

  • 1
    Share

Напиши коментар