Патријарх Кирил: Савремена цивилизација пропагира безбожне, често и – сатанистичке идеје

„Једино право што би Господ од нас хтео да види, то су – љубав у породици и деца“

Савремена цивилизација пропагира безбожне, сатанистичке идеје које човека позивају да се само наслађују животом и навикавају га на неодговорност – упозорио је патријарх Московски и целе Русиje Кирил.

Патријарх Кирил је окупљеним верницима још рекао:

Породица и деца – то је велико и свето дело. Нажалост, вредности које нуде телевизије и други медији усмерени су у сасвим другу страну. Људима се сугерише да живе једном и да зато треба да се наслађују животом. А под наслађивањем животом се подразумева – ослобађање свих инстиката без икакве одговорности”.

У наставку, руски патријарх је додатно прецизирао:

Оно што данас проповеда савремена цивилизација – то је савршено безбожна идеја. Чак бих рекао: сатанистичка идеја. А где је зло – ту је и погибија. Многи људи ово не схватају и виде у томе само лепе рекламе и шарене корице колорних магазина. А то је само оно споља. Од тога им се врти у глави. А шта је унутра? Унутра може бити и најстрашније”.

Једино право што би Господ од нас хтео да види, то су – љубав у породици и деца. Деца су, подвукао је патријарх Кирил, благослов Божији и зато се не треба бојати тешкоћа с њиховим подизањем и васпитавањем.

Руски патријарх је притом навео пример свога деда који је, иако отац већ седморо деце, примио у породицу сироче.

Упркос томе, подвукао је поглавар РПЦ, што је мој деда чак трипут био у затвору због својих религиозних убеђења – сва деца су порасла, сва су стала на своје ноге и сва су имала срећан живот.

Женама које се нађу у тешкој животној ситуацији, мало је саветовати да изврше абортус. Њима треба – помоћи. То је задатак и друштва и Цркве – закључио је руски патријарх.

Извор: Факти

Напиши коментар