Комшијска моба: Пријатељи их изненадили – поправили им кров

Пријатељи из детињства показали шта је право пријатељство: Обнова крова

Док су прошле суботе Дане и Милена Бајић били на послу, мештани Новог Кнежевца су се удружили и на породичној кући им заменили потпуно дотрајали кров. Акција изненађења планирана је недељама унапред, а на идеју да на овакав начин изненаде брачни пар Бајић с двоје деце дошли су њихови пријатељи из детињства.

Сви се ми знамо из вртића, школе, комшилука, заједно смо одрастали и мислим да смо на овај начин показали шта је право пријатељство – рекао је један од учесника акције, који није желео да се његово име помиње јер, вели, никог не треба издвајати, ово је заједничка акција свих пријатеља.

Сузе радоснице…

„Тајна операција“ почела је раном зором у суботу, чим су Дане и Милена отишли на посао. Испред куће је довезена грађа: нови цреп, летвице, греде, а пријатељи су се позиционирали на своја радна места.

Стари цреп је скинут за тили час. Прионуло се на постављање нових летвица, а потом и на постављање новог црепа. Журили смо да што више урадимо док се брачни пар Бајић не врати са посла – причају учесници.

Иако је готово цео Нови Кнежевац знао за ову операцију, све се чувало у тајности.

Милену и Данета су другови довезли испред куће с повезом на очима, а кад су их скинули, брачни пар је занемео. Дочекали су их сви пријатељи на једном месту, с разоружавајућим осмесима на лицима, и потпуно нов кров на њиховој кући. Били су дирнути до суза, а ова акција Новокнежевчана брзо се прочула и по осталим градовима.

Извор: Новости

Магацин коментар: Овом приликом захваљуујемо пријатељима брачног пара Бајић што су овим гестом обрадовали своје пријатеље, и што су нас остале подсетили шта је право пријатељство. Овом заједничком мобом нас подсећају на старе вредности, на солидарност са ближњима, и лепшу страну живота.

Напиши коментар