Кип Господа Исуса Христа плаче без престанка од кад је „Сириза“ добила изборе у Грчкој

hrist grcka1

Христов кип, стар стотинак година, не престаје да ‘плаче’ од кад је у Грчкој на власти радикална левичарска странка „Сириза“ на челу с Алексис Ципрасом, кажу свештеници.
Новоизабрана секуларна влада у Грчкој растужила је и самог Исуса, судећи према тврдњама свештеника у цркви Св.Николе у ​​градићу Аспрокамбосу. Тамошњи кип Исуса на крсту, стар стотинак година, није престао ‘плакати’ од кад је 25. јануара на власт ступила радикална левичарска странка „Сириза“ на челу с премијером Алексис Ципрасом (40), тврде тамошњи свештеници, а преносе страни медији.

М
итрополит позива на опрез

Групе људи долазе у грчки градић како би се сами уверили у овај феномен и помолили се у цркви, а кажу да се низ кип слива уљаста, лепљива, прозирна течност без мириса. Свештеници су народу обећали да ће довести научнике како би проучили ‘сузе’.

Иако су већ неки почели да спомињу ‘Чудо СИРИЗА’, коринтски митрополит Дионисиос Манталос упозорава вернике да не доносе закључке прерано док све не истраже стручњаци. Обећао је да ће о свему обавестити више верске институције у Грчкој.

– Морамо бити опрезни – поручио је.

Ципрас: Атеиста који се залаже за секуларност државе

Алекис Ципрас, који је атеиста, и његова влада оградили су се од Цркве и залажу се за секуларност државе. Многе је шокирао када је на инаугурацији одбио верску церемонију, а министарство финансија нове владе најавило и увођење пореза на имовину Цркве.

Извор: Борба за веру

Напиши коментар

0 Comments on “Кип Господа Исуса Христа плаче без престанка од кад је „Сириза“ добила изборе у Грчкој”

  1. Zasto podlezete bljutavoj manipulaciji. Tekst je tendenciozan, nikada Hrist ne ucestvuje sa svojim suzama U POLITICKE SVRHE TAMOSNJE PALE CRKVENE VLASTI, KOJA JE BEDNO CUTALA DOK SE GRCKI NAROD, PONIZAVAN, MUCIO. VI STE TO SADA UCINILI DODVORAVAJUCI SE GRCKOJ CRKVI KOJA JE PRIHVATILA NOVI KALENDAR, UNIJATSKU SLUZBUI I SADA NJEGOVOG PREDSTAVNIKA CITIRATE.
    PONEKAD JE BOLJE BITI I ATEISTA, A VOLETI SVOJ NAROD I ZRTVOVATI SE, NEGO I BEDNI FARISEJ.

    1. Prvo, nije Hrist nego Hristos, kao sto nije Niko nego Nikola. Drugo, Bozja javljanja su uvek predskazanja da ce se nesto lose desiti narodu u kojem se tako nesto dogodi. Ako su u pitanju suze, to je znak da ga ocekuju stradanja, a ako je sveto miro onda je to na radost i napredak kao Bozji blagoslov. Grcka je bukvalno prepuna takvih primera u svojoj istoriji. Nije to od ‘onomad’. Mi o tome ne znamo mnogo jer se ne interesujemo, posto smo mi ‘nadljudi’ kojima je pravoslavlje – nazadovanje, navodno. Ali u Srbiji ni manje pravoslavlja ni veceg nazadovanja pod objasnjenjem ‘napredovanja’…