Проширена црна листа ЕУ против Русије и Украјине

evropska-unija-ukrajina-rusija_660x330Два заменика руског министра одбране, козачка национална гарда и покрет „Новорусија“ налазе се на листи правних и физичких лица из Русије и Украјине којима је Европска унија увела санкције.

Први заменик министра одбране Русије Аркадиј Бахин, заменик министра Анатолиј Антонов и заменик начелника Генералштаба Андреј Картаполов су на листи 14 Украјинаца и пет руских функционера којима је од данас забрањено да путују у ЕУ и располажу имовином на њеној територији.

Одлуку о проширењу санкција на 19 нових имена и девет компанија донели су прошле недеље министри спољних послова земаља чланица ЕУ, а она је данас објављивањем листе санкционисаних ступила на снагу.

Већина осталих особа којима су уведене санкције су цивилни и војни лидери самопроглашених „Народних република“ Доњецка и Лугањска.

Када је реч о ентитетима, на листи се нашло осам батаљона проруских снага на истоку Украјине, укључујући и Козачку националну гарду, а њихови команданти су такође под санкцијама.

Колективне санкције је „зарадио“ и покрет „Новорусија“ који се залаже за отцепљење Донбаса од Украјине и његово припајање Русији.

Извор: Танјуг

Напиши коментар