Ратни злочинац Тони Блер који је осуђен на 20 година затвора у Србији постао саветник Владе Србије

bler-vucic
Бомабрдуј па саветуј

Бивши британски премијер и ратни злочинац Тони Блер додао је Србију на листу земаља које му плаћају за саветовање, упркос томе што је 1999. године имао улогу једног од главних заговорника агресије на СР Југослвију, пише „Гардијан“.

Блер ће саветовати српског премијера Александра Вучића, који је током бомбардовања био министар информисања и чест критичар бившег британског премијера и ратног злочинца. Председник Српске радикалне странке, Војислав Шешељ је написао књигу „Енглески педерски испрдак Тони Блер“, а Вучић је био један од рецензената, додаје лист.

Тони Блер је један од највећих заговорника агресије на СР Југославију 1999. године, а описао је своју улогу у НАТО агресији као неопходну да би се „избегла хуманитарна катастрофа на Косову“.

Блерова одлука да постане саветник Вучићеве Владе потврђена је из његове канцеларије у саопштењу у коме пише: „Овај пројекат је директно уговорен између Србије и Асоцијације Тонија Блера, након сусрета Блера и српског премијера и није део било којег ширег споразума. Блерова канцеларија, међутим, није хтела да потврди ко финансира договор, иако владини извори у Београду кажу да су то Уједињени Арапски Емирати.

Што је још апсурдније и ироничније, пресуда Окружног суда у Београду против Тонија Блера за ратне злочине над српским становништвом сакупља прашину.

Тони Блер је осуђен на 20 година због подстицања на агресивни рат, повреде територијалног суверенитета, за кривично дело убиства највиших државних органа у покушају и за ратни злочин против цивилног становништва СР Југославије.

Прилог Раша тудеј (Напомена Магацина: Наслов видео прилога је“Belgrade has become a puppet” и овај наслов говори све о српским властима)

Извор: Восток

Напиши коментар