Да ли је ово по Уставу? Блеров човек командује српским министрима, ускоро долази и Камеронов саветник!

Влада Србије или Велике Британије?
Влада Србије или Велике Британије?

Премијер Владе Републике Србије је успео да Србију по први пут у њеној историји направи у државу – инвалида. Радник у фирми Тонија Блера коју је ангажовала највероватније страна држава (УАЕ) ће командовати српским министрима.

Да ли су грађани пропустили изборе на којима је изабрана фирма Тонија Блера да води Србију?

О ефикасности рада на свим капиталним пројектима у Србији ускоро ће премијеру Вучићу директно одговарати један од запослених у „Тони Блер и сарадници”, који ће бити на челу централног „деливери јунита” (деливерy унит).

Задатак ће му бити да помогне да се ефикасније организују и реализују послови које је планирала Влада. Посао за који су иначе већ плаћени разноразни државни секретари, помоћници, саветници и сарадници у Влади Републике Србије.

Испод себе ће имати пет јединица које ће водити домаћи стручњаци. Они ће бити на челу јединица за: инфраструктуру, пољопривреду, реформу државне администрације, енергетику и реструктурирање јавних предузећа. Имена вођа ових подгрупа још нису позната јер „још траже међу нашим људима који су били консултанти и имају озбиљне биографије”.

Пројекат, бар засад, неће бити финансиран из буџета, већ из донација (претпоставља се Уједињених Арапских Емирата).

И Камеронов саветник држи час у БГ

Алекс Ејкен, извршни директор комуникација британске владе
Алекс Ејкен, извршни директор комуникација британске владе

Извршни директор комуникација британске владе Алекс Ејкен ускоро би требало да у Београду одржи предавање министрима и функционерима владе.

Тако би након Алистера Кембела, бившег саветника Тонија Блера, још један Британац обучавао чланове Владе Србије за односе са медијима.

Ејкен је у Великој Британији добро познато име, а на високу позицију у влади Дејвида Камерона именован је у децембру 2012. године и надлежан је за рад службе владиних комуникација, као и за спровођење кампања.

У Влади Велике Британије одговоран је за стратегију комуникација, а бави се и буџетом који се троши на маркетинг владе, саветује министре и више званичнике и члан је премијеровог кабинета.

Лист преноси да се у Ејкеновој биографији наводи да је, између осталог, био на челу службе за кампање и прес службе Конзервативне странке у британском парламенту те да је радио и као директор комуникација и стратегија за Градско веће Вестминстера, а основао је консултантску фирму “Вестко“ (Wестцо).

Како је наведено, Ејкен је и раније обучавао и саветовао политичаре у земљама широм света.

Извор: Опозиционар, Танјуг
Припрема и обрада: Магацин

Напиши коментар