Сара Вагенкнехт: „Меркел да престане да понижава друге земље“

sara v.

Престаните друге земље да понижавате„, рекла је Вагенкнехт и додала да дампиншке зараде у Немачкој одузимају другим земљама ваздух за дисање.

Она је истакла да је политика санкција према Русији погрешна.

Ви сте, госпођо Меркел, управо поново захтевали да се санкције према Русији укину, тек када се Споразум Минск 2 спроведе. Листа политичара који критикују Вашу политику према Русији је дугачка„, рекла је Вагенкнехт и додала да би желела да зна зашто Меркелова не интервенише, када Украјина најављује да жели огромне количине новца да издвоји за наоружање.

Вагенкнехт је, поводом грчких захтева за репарацију и исплату ратне одштете, истакла да се стиди због провоцирајућих изјава министра финансија Волфганга Шојблеа и шефа посланичког клуба демохришћана Фолкера Каудера.

Вагенкнехт је позната по јасним речима. Она је недавно затражила укидање евра, тврдећи да та монета „дели Европу“, због чега је наишла на критику, чак и у сопственим редовима ове опозиционе странке, настале спајањем наследника бивших источно-немачких комуниста и ВАСГ-странке.

Евро не функционише, већ дели Европу„, рекла је Вагенкнехт у интервјуу недељнику „Цајт“ и, оцењујући да је могућ нови монетарни систем, жестоко критиковала Европску унију да „служи, пре свега, интересу великих фирми и банака.

Вагенкнехт је нагласила да је њена партија против интеграције која урушава благостање већине у Европи и да се политичари, који заступају такву линији, не могу називати пријатељима Европе.

Вагенкнехт је, поводом немачких иностраних војних мисија, рекла да војници Бундесвера немају шта да траже у иностранству. „Европске земље лиферују наоружање у кризне области и ‘потпаљују грађанске ратове. И тада долазе `потпаљивачи` и наводно желе да то гасе. То није поштено„, рекла је Вагенкнехт, која је у новом сазиву Бундестага од 2013. године изабрана за трећу по реду најлепшу посланицу.

Извор: Танјуг

Напиши коментар