ПAРТИЈСКО ЗAПОШЉAВAЊЕ: За три дана „удомљено“ пет страначких истомишљеника у Aлександровцу

За недељу дана у три александровачка јавна предузећа запослено је пет партијских истомишљеника владајуће жупске коалиције УРС – ДС.

Вртић „Наша радост“ у Aлександровцу
Представници Синдиката градског вртића “Наша радост “ обавестили су “Блиц” да у овој установи од јуче ради Драгана Митровић, ћерка Љубе Митровића, кућног пријатеља председника општине.
Комунално предузеће
У Синдикату истичу, да је Драгана примљена без конкурса и са трогодишњом средњом школом, а радиће на два радна места: као магационер и сервирка, иако је за те послове систематизацијом предвиђен ИВ степен стручности.

На директно питање “Блица”, на који начин је примљена Драгана Митровић, када је још увек на снази Закон о забрани запошљавања у јавном сектору, директорка Стевка Савковић, избегла је разгвор о овој теми.

-На састанку сам и сада не могу да дајем никакве изјаве за медије. Зовите ме касније” – рекла је Савковићева, да би касније одбила позиве “Блица”.

Градско комунално предузеће закључило је уговор о делу на сто дана са близанцима Миланом и Иваном Илићем, који су пре шест месеци били ангажовани у том јавном предузећу, али им је по налогу инспекције рада послодавац раскинуо уговор.

У Синдикату александровачких комуналаца негодују због запошљавања партијских истомишљеника и напомињу, да је одборница СПС у СО Aлександровац Зорица Aнђелковић, пре неколико дана прекомандована из тог предузећа у ЈП „Пословни центар“, док је Миломир Прибаковић, који се декларише као приватно обезбеђење председника општине, по други пут из „Пословног центра“ упућен у комунално, где ће „само примати плату, али неће морати да долази на посао“.

Слађан Видојевић директор александровачких комуналаца, покушао је да убеди „Блиц“,да све ради по закону.

Уговоре о обављању привремено-повремениих послова у александровачкој Хали спортова, закључили су Нена Лаудановић и Зорица Поповић, ћерка возача председника општине.

Док у Aлександровцу цвета партијско запошљавање у градска предузећа и установе, дотле је број незапослених лица на евиденцији НЗС порастао за протеклих шест месеци са 2538 на 2650 лица.

 

Аутор: Гвозден Здравић

Извор: Блиц

Напиши коментар