Вулин се похвалио: На инвалидским пензијама смо уштедели 86 милиона!

603894_ministar-rada-zaposljavanja-i-socijalne-politike-aleksandar-vulin-tanjug_f

ПРИЈЕПОЉЕ – За само годину дана ревизијом инвалидских пензија Министарство рада уштедело је 86 милиона динара, изјавио је министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин данас у Пријепољу где је отворио ординацију за медицинско вештачење ПИО фонда.

Са ревизијом ће се наставити докле год постоје инвалидске пензије, које ће бити константно провераване. Да је то урађено пре 10-так година замислите колика би била уштеда“, рекао је Вулин и нагласио да су нове пријаве за инвалидске пензије много боље документоване и да се сада пријављују само они који имају право на то.

Отварајући ординацију за медицинско вештачење ПИО фонда у којој ће се обављати вештачење за оцену радне способности и туђу негу и помоћ осигураника и корисника са подручја општина Пријепоље, Прибој и Нова Варош, министар Вулин је истакао да се новом организацијом медицинског вештачења у Пријепољу наставља приближавање Фонда ПИО корисницима ових услуга који су до сада на преглед морали да путују у филијалу у Ужице.

Директорка Фонда ПИО Драгана Калиновић рекла је да ће рад ординације бити организован сваког уторка, целог дана, односно четири пута месечно.

„Више неће бити муке са превозом“, рекла је она, подсећајући да је Пријепоље 75 километара удаљено од Ужица, као ни чекања, јер ће месечни број пацијената, којих је око 70, бити прегледан у року од месец дана.

Председник општине Пријепоље Емир Хисимбеговић указао је да је Златиборски округ велики, а да је Пријепоље географски одвојено од Ужица, у смилу и путева и транспорта болесних лица која би морала доћи на комисију.

„Пријепоље је удаљено од Нове Вароши и Прибоја 20 минута вожње, тако да становницима тих општина неће бити проблем да дођу код нас“, рекао је он.

Истичући да је ово требало урадити и раније, али да и сада није касно, Хисимбеговић се захвалио Министарству рада што је донело одлуку да Пријепоље буде центар где се могу прегледати осигураници и доносити одлуке о њиховој радној способности, као и о туђој нези и помоћи болесним лицима.

Током боравка у Пријепољу Вулин се се састао и са руководством ове општине.

 

Извор: ТАНЈУГ

Пренето са: ВУЛИН СЕ ПОХВАЛИО: На инвалидским пензијама уштедели 86 милиона! – Правда

Напиши коментар