Драгослав Бокан: Ствари по Србију и српску ствар не стоје добро. Чак ни лоше. Већ много горе од тога

Драгослав Бокан
Драгослав Бокан

Кад нека земља капитулира онда је много боље да се то каже и призна. Зато што вас онда противник не ставља у немогућу позицију (између чекића и наковња) да немате никакве ингеренције на некада вашој територији, а да вам се стално нешто додатно тражи и константно сте оптужени за ствари на које немате никакав реални (већ само виртуелни, ”Уставом загарантовани”) утицај.

Ако вам влада окупациони службеник из Брисела и Вашингтона, онда не могу припадници етничких мањина и ваши крвни непријатељи да вас оптужују за ”агресивност” и ”укидање њихових права”, пошто ионако немате никакву стварну независност (што у том случају постаје евидентно и непорециво).

И нико онда не може да прича тешко сварљиве приче о Србији као ”фактору стабилности Балкана” и ”новом Пијемонту”. Нити да глуми тобожњу забринутост и наводну бригу о онима који су давно још издани, препуштени судбини и дословно продани у робље.

Тада су ствари јасне и недвосмислене.

Ово све не говорим са политиканстком мржњом, нити се бавим узалудним понављањем хиљаду пута изговорених стереотипа о ”издајничкој власти”, ”корумпираним политичарима” и ”потреби да се ствари под хитно измене”.
Ништа од тога.

Не борим се за гласове на следећим изборима, не сматрам да сам безгрешан и идеалан у ма чему, урадио сам много шта добро и, сигурно, свашта лоше, кајем се за моје (свесно и несвесно почињене) грешке и заблуде, молим се Богу и радим на себи, свакодневно, читавог живота.

И зато могу да мирно и поуздано кажем да ствари по Србију и српску ствар не стоје добро. Чак ни лоше. Већ много горе од тога.

И да ће нас само истина (ма како била сурова и тешка за поднети) једино спасити. Она нас ослобађа од свих заблуда и духовног сала глупости (прерушене у ”бригу” и наводну ”спремност да нешто учинимо”).

Истина. Најдефицитарнија супстанца у данашњој Србији.

Аутор/Извор: Фејсбук страница Драгослава Бокана

Напиши коментар