Породице страдалих у Мурини: Не прихватамо НАТО жаљење

2 1

Проф. др Марко Кнежевић стриц четрнаестогодишњег Мирослава Кнежевића, који је страдао у агресији НАТО на Мурини 1999. године, саопштио је да породица не прихвата жаљење које је упутио генерални секретар Алијансе Јенс Столтенберг.

Столтенберг је рекао да жали због губитак свих живота 1999. приликом НАТО бомбардовања, али се није извинио.

2 2

Кнежевић је за „Дан” рекао да је страдање у Мурини 1999. године трагедија коју Црна Гора никада не би смела да заборави.

„Никада из НАТО нијесу дошли да се поклоне жртвама, да упуте извињење. Мене и не занима шта је рекао. НАТО се, као и црногорска власт, труди на сваки начин да се злочин заташка, али у томе неће успјети. Поручујемо да Мурина никада неће заборавити злочиначко бомбардовање НАТО-а“, навео је Кнежевић.

2 3

Нећемо ни заборавити ни опростити

Председник Мировног покрета „Не у рат – не у НАТО“ Гојко Раичевић рекао је да су срушени мостови, спржене избегличке колоне, засипање сваког педља наше државе осиромашеним уранијумом, препуне онколошке клинике у Црној Гори са неслућено великим порастом процента пацијената обољелих од леукемије и карцинома, трајни споменици деловања НАТО убица, које из нашег сећања неће избрисати никаква сила.

„И превише нас је НАТО задужио да бисмо ишта заборавили, а још мање опростили“, оцијенио је Раичевић.

Не прихватамо жаљење

„Покрет за неутралност Црне Горе овом приликом жели да господину Столтенбергу, у име Јулије, Мирослава и Оливере, у име већинског дела становништва Црне Горе који баштини идеју неутралности, у име 84 одсто становника који се залажу за референдум, поручи – ваше „жаљење“ и „саучешће“ не прихватамо“ – поручили су из Покрета.

Извор: Восток

Напиши коментар