Акција: Милион разгледница за Дорина!!!

adresa-za-postcard-alexander-dorin-fbreporter
Издавачка кућа „Ахриман ферлаг“ из Фрајбурга, која је објавила књигу „Сребреница – како се заиста збило“ аутора Александра Дорина и помно се ангажује на ослобађању српског писца који се од 17. јуна под мистериозним околностима налази у истражном затвору у Базелу, не посустаје у идејама како да скрене пажњу јавности на политичку позадину овог случаја.

На порталу „Парсе и парсе“ ова кућа је известила да „још нема позитивних новина што се тиче затворских услова у којима се Дорин налази“.

– Њега држе у стриктној изолацији и нема контакт са другим затвореницима. Затвореник треба очито да омекша, како би се одговарајућим признањима прикрила позадина хајке на њега. Након тога је, нема сумње, предвиђена и прес-кампања против већ окаљане жртве. Једино пажња јавности може да спречи ову срамотну рачуницу!

Тако долазимо до суштине ствари, објашњава се даље: оно што је у овом тренутку неопходно јесте подршка Александру Дорину по узору на акцију за Анђелу Дејвис (америчког борца за људска права и хуманисткињу, која је 80-их година постала симбол за права политичких затвореника).

– Неки од вас се сећају да је Дејвисова после лажних оптужби од стране америчких власти успела да се спасе електричне столице само тако што је из целог света, а нарочито земаља источног блока, стигло милион разгледница у затвор у којем је лежала. Америчко судство је морало да запосли додатно још шест службеника како би савладали ту поплаву солидарности.

Ако овога пута и не буде толико поштанских карата и бирократија покуша да их спречи, желимо управо то да предложимо. Пишите, дакле, разгледнице пријатељу истине Александру Дорину, који се у затвору налази због наводне трговине канабисом. Охрабрите га да истраје и да не поклекне због прљавих и измишљених оптужби!

Њихов циљ је да Дорина сатерају у криминални ћошак како би дезавуисали његов истраживачки рад и учинили га безопасним. Због тога пишите разгледнице солидарности Александру Дорину! – саопштили су иницијатори акције.

– Замолите Ваше пријатеље и познанике, нарочито у иностранству, да такође напишу разгледницу, јер „они који вршљају у мраку, страхују од јавности као анаеробни организми од кисеоника“ – поручује „Ахриман ферлаг“ у свом апелу.
Разгледнице шаљите на адресу:

Alexander Dorin

Untersuchungsgefangnis Basel-Stadt

Binningerstrasse 21

CH-4051 Basel

Schweiz

Похвала за „Вести“

Др Петер Прискил, издавач књиге о Сребреници Александра Дорина, дао је интервју српској новини „Вести“, који је објављен у два дела, преноси портал „Парсе и парсе“.

„Ахриман ферлаг“ наводи да су „Вести“ једине српске новине интернационалних размера које нису пристале на капитулацијски курс према НАТО агресорима. „Резонанца је била охрабрујућа: већ у првих неколико дана је стигло више од 70 писама подршке, прилив донација је значајно порастао (тако да сада имамо и нешто више од потребне суме), а изгледа да су и бројна протестна писма из целог света стигла у швајцарско Одељење правде у Берну.“

Извор: СРБски ФБРепортер

Напиши коментар