Председник Синдиката Телекома Србије: „Нови власник Телекома отераће 100.000 људи“

stop-prodaji-telekoma
Репрезентативни синдикати Телекома Србије организоваће у среду, 11. новембра, у подне испред Владе Србије простестни скуп против продаје тог државног предузећа.

Како су најавили Јединствени синдикат Телекома Србије и Синдикат Телекома Србије ушесници протеста „Стоп продаји Талекома“ окупиће се у 11.00 на платоу испред Цркве светог Марка, одакле ће кренути у протестну шетњу до зграде Владе Србије.

Председници та два синдиката Славољуб Кандић и Мирослав Јоксимовић су раније рекли да ће са тог скупа ће бити послата порука Влади Србије да Телеком може успешно да послује и у садашњем власништву и да испуњава све обавезе према држави и грађанима, а потенцијалном купцу да није добродошао.

Према њиховим речима, против продаје државног телекомуникационог предузећа су сви запослени у Телекому и већина грађана Србије.

Председник Синдиката Телекома Србије Мирослав Јоксимовић је изразио сумњу да ће нови власник Телекома отпустити 4.000 запослених и да ће без посла остати и 100.000 радника у домаћим фирмама које сарађују са Телекомом.

Истакао је да у Телекому нема вишка запослених, али да би инвестициони фонд који би купио ту компанију смањио број радника како би предузеће боље продао.

Јоксимовић је још рекао да од премијера Србије очекује да приликом отварања понуда половином новембра каже да продаје неће бити, подсећајући да се лидер Српске напредне странке док је био у опозицији борио против продаје Телекома.

Телеком, како су истакли синдикалци, може успешно да послује и у садашњем власништву и да испуњава све обавезе према држави и грађанима.

Телеком који сада има добит од око 140 милиона евра, по оцени Јоксимовића могао би да има добит од 300 милиона евра кад отплати дугове за кредите који су узети за куповину фирми у региону и у Србији.

Агенција за приватизацију Србије објавила је 3. јула позив за прикупљање необавезујућих понуда за учешће у продаји капитала Телекома Србије, а понуде би требало да буду објављене 16. новембра.

Извор: Бета, Б92

Напиши коментар