ГМО је отров: Суд у Паризу прихватио резултате Сералинија!

serlini istrazivanjeСве врсте генетски модификованих организама (ГМО) су отровне како за људе, тако и за животиње. Ова вест је као бомба одјекнула у Паризу, а пренео ју је немачки портал Инфокоп. Суд у француској престоници прихватио је резултате храбрих истраживача, на чијем челу је био професор Жил-Ерик Сералини, који су дошли до ових ужасних сазнања.

„Ради се о великој правној победи заступника науке и разума над Монсантом. У стручним круговима се сматра да ће одлука француског суда имати глобални значај и да ће помоћи да се свет ослободи чудовишта у лику генетски модификованих организама. Уколико се то деси, мукотрпан и тајни рад Сералинија и његових сарадника окупљених око организације CRIIGEN (Комитет за независно истраживање и информације о генској техници), добиће пуну сатисфакцију“ истиче немачки портал и додаје да наука на крају ипак тријумфује над преварама и корупцијом.

Високи суд у Паризу је 6. новембра ове године објавио пресуду која каже да је „професор Марк Фело, некадашњи председник француске Комисије за биомолекуларну технику (ЦГБ), крив због фалсификовања резултата и примене лажних резултата које је користио у процесу против професора Сералинија“. Висина казне биће саопштена почетком идуће године. ЦГБ је комисија француског министарства пољопривреде, позната као жесток заговорник ГМО и захваљујући њеном раду у Француској је одобрена примена многих генетски модификованих биљних врста.

Сералини и његов тим нису се с тим мирили и пуне две године у великој тајности су радили на свом пројекту јер су били свесни колико је Монсанто опасан противник. Истраживање на више од 200 лабораторијских животиња дало је поражавајуће резултате (бар по Монсантов производ) јер је установљен алармантан број канцерогених обољења, тешких оштећења органа и прераних смрти код пацова храњених овим кукурузом. По окончању истраживања, Сералини је резултате дао независним истраживачима, који су их испитали и верификовали, након чега су објављени у септембру 2012. године у познатом научном часопису „Фуд анд хемикал технолоџи“. Одмах након тога кренула је бесомучна кампања против аутора студије, а у јануару прошле године је часопис „Фуд анд хемикал технолоџи“ саопштио да повлачи његов чланак с невероватним образложењем да „закључци нису јасни“.

Непосредно пре тога, часопис је као „заменика уредника за биотехнологију“, позицију која до тада у листу није постојала, поставио Ричарда Е. Гудмана, раније запосленог у Монсанту. Једна од првих „уредничких“ акција Гудмана била је да повуче чланак Сералинија као „неоснован“.

Међутим, 30. марта ове године „Фуд анд хемикал технолоџи“ је добио нове издаваче, који су Гудмана одмах отпустили. Немачки онлајн научни часопис „Европска наука о животној средини“, који припада Шпрингер групи, поново је објавио Сералинијев рад.

Он и његов тим су, иначе, наставили своја истраживања и студије на пацовима и недвосмислено потврдили да су све врсте ГМО су отровне како за људе, тако и за животиње.

Кампања против Сералинија

Само неколико сати након изласка Сералинијеве студије у септембру 2012. почела је оркестрирана медијска кампања њених аутора у којој су, без икаквих аргумената, коришћене опробане методе. Тражено је да се студија одбаци као научно неоснована, уз апсурдне тврдње да је „Сералини користио погешне пацове“. Корумпирана комисија за ГМО у ЕУ покушала је да забрани даље ширење студије Сералинија, а њено тело ЕФСА је осудила студију, иако сама није спровела никакву проверу исте.

Предлог Магацин-а:

Монсанто и пацови, ГМО и истина о Сералинијевом истраживању
Контраверзе ГМО истраживања које утичу на здравље
ГМО – доказане мутације и контаминација земљишта

Извор: vesti-online, Првипрвинаскали

Напиши коментар