Косово и Метохија: Опет исписани графити Исламске државе

Недавно исписани графити ИД у Косовској Митровици. Фото: twitter/‏@miki028s
Недавно исписани графити ИД у Косовској Митровици. Фото: twitter/‏@miki028s

У Зубином Потоку, на северу Косова, у ноћи између среде и четвртка, непознати починилац је исписао графите Исламске државе, преноси ТВ Мост.

Како се наводи, графити су исписани на потпорном зиду поред магистраског пута код хидроцентрале Ибар Лепенац.

Руководство општине Зубин Поток на челу са председником Стеваном Вуловићем, најоштрије осуђује овај чин и апелује на међународну заједницу, као и на органе реда да се оваквим неделима стане на крај.

„Грађани Зубиног Потока заслужују мир, стабилност и просперитет, те оваква недела која изазивају панику не смеју се дешавати не само код нас, већ нигде у свету“, наводи се у саопштењу портпарола општине Зубин Поток Срђана Вучинића достављеном ТВ Мост.

Крајем новембра графити Исламске државе исписани су и на више локација у северном делу Косовске Митровице, у мулитиетничком насељу Бошњачка махала.

Графити су били исписани и на згради Телекома Србија у Косовској Митровици, на неким приватним кућама чији су власници Срби и на појединим бетонским оградама у овом насељу.

Регионални шеф оперативе косовске полиције Жељко Бојић изјавио је тада Тањугу да је полиција обавила увиђај, фотографисала графите и о томе обавестила надлежно тужилаштво.

Предлог Магацин-а:

Косово и Метохија: Графити ИСИС исписани по српским кућама

Извор: Танјуг

Напиши коментар