Косово и Метохија: Рафалима на куће у Горждевцу, Срби узнемирени

kosovo droga 2У Гораждевцу је јутрос рано пуцано на неколико кућа, возила и споменик који се налази у центру тог метохијског села, повређених није било.

„Министар за повратак и заједнице“ у „Влади Косова“ Далибор Јевтић изјавио је Тањугу да се инцидент догодио рано јтрос око три сата и да су оштећена два аутомобила.

По његовим речима, пуцано је на кућу петочлане породице Петровић на коју је испаљено пет хитаца из ватреног оружја, а један метак пронађен је у купатилу куће.

Јевтић је казао да су нападачи покушали да запале спомен облележје у селу, да је споменик демолиран и да је у инциденту један аутомобиле запаљен.

„Косовска полиција“ је обавила увиђај.

Директор канцеларије за КиМ Марко Ђурић осудио је јутрошњи напад албанских екстремиста и позвао Србе да сачувају присебност и да не одговарају на провокације.

„Недвосмислен циљ напада је застрашивање српског становништва на КиМ како би се принудило на исељавање, а кристална ноћ у Гораждевцу има сва обележја тероризма“, навео је Ђурић у саопштењу медијима и позвао међународну заједницу да на ову ситуацију реагује са највећом озбиљношћу.

Извор: Танјуг

Напиши коментар