Пол Крејг Робертс: Русија и Кина праве алтернативу Вашингтону која ће бити прејака за САД

novac-vreme-amerika-sad-bankrot-dolarСпољна политика САД заснована је на преварама – оценио је светски познати амерички политиколог Пол Крејг Робертс.

Притом је указао да су САД – тобоже ратујући против међународног тероризма – разориле Авганистан, Ирак, Сомалију и Либију. Одмах је додао: „Да председник Русије то није осујетио – САД су могле разорити и Иран и Сирију”.

Робертс сматра да стратешка алијанса Кине и Русије- која се полако формира – постаје „моћна алтернатива Вашингтону”. Алтернатива која ће бити „прејака за САД”.

„Русија и Кина ће спречити даље ударе Вашингтона на своју безбедност и националне интересе. Земље које су важне за Русију и Кину – биће под заштитом њихове алијансе. Зато ће у будућности све више земља тражити заштиту Русије и Кине”.

Робертс је уверен да ће САД у наредним годинама имати све веће унутрашње проблеме:

„Америка већ пада на економском фронту. У земљи више нема слободних финансијских тржишта јер све у основи контролишу Систем федералних резерви државни трезор. Статистика о броју незапослених веома је улепшана јер половина младих не може да почне самостални живот”.

Робертс посебно указује да Систем федералних резерви (централна банка САД) опслужује „уски круг банака”:

„Систем федералних резерви је успео после кризе из 2008. да створи само привид економског препорода. Штампао је билионе долара који нису „прошли” кроз националну економију већ кроз финансијске активе”.

Извор: Факти

Напиши коментар