Паралелни универзум: Тзв. Република Косово прети санкцијама Србији

kosovo-heroin-790x527Веровали или не! Влада тзв. Републике Косова запретила је остатку Србије санкцијама због проблема које наводно косовске компаније имају са српским властима.

Како пише тзв. косовска штампа, одлука о увођењу санкција ступа на снагу у марту, а тзв. влада тзв. Косова претходно ће о томе разговарати на састанку земаља чланица ЦЕФТА споразума у Бриселу 3. марта.

„Коха диторе“ тврди да проблеме имају косовске компаније које се баве увозом нафтних деривата, као и да је Београд блокирао извоз пића косовских произвођача у Србију.

Директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић каже да ова намера тзв. косовске Владе има политичку позадину.

„Србија се залаже за слободан и несметан проток људи и робе. У претходним месецима предузели смо додатне кораке за брже евидентирање путника и робе. Да је среће и више памети, пунктова не би ни било. Ако привремене институције буду предузимале супротне кораке, одговорићемо и заштитит наше грађане“, тврди Ђурић.

Прошле године је из централне Србије на Косово и Метохију отишло је робе у вредности од 430 милиона долара, а са КиМ у остали део Србије свега 25 милиона долара.

На Космет се највише пласирају газирана вода, шећер, пшеница, уље од сунцокрета, цреп, док се у супротном смеру идентификују цемент, мрки угаљ, заварене цеви, бела вина, кутије, сандуци и гајбе.

Извор: ИН4С

Напиши коментар