О трошку Србије против Србије

Меморијални центар посвећен злочинцу Адему Јашарију. Фото: wikipedia.org
Меморијални центар посвећен злочинцу Адему Јашарију. Фото: wikipedia.org

Посета високих функционера Бошњачког националног већа (БНВ) и Странке демократске акције (СДА) Ахмедина Дина Шкријеља и Васвије Гусинац и још око 50 студената Бошњака Дреници на Косову и одавање поште „албанским херојима“ Адему Јашарију и Шабану Полужи, и даље изазива бурне ракције у Санџаку.

Тим више што су чланови делегације БНВ, чији рад финансира Влада Србије, изјавили да су Срби на Косову били агресори, а да су Јашари, терориста ОВК, и Полужа, злочинац из Другог светског рата, били јунаци који су одбранили Косово и СанЏак.

Ахмедин Шкријељ је рекао и да се За Расима Љајића, потпредседника Владе Србије, посета Дреници је скандалозна.

– Ово је страшно, шта раде ови људи, ово је велики аутогол Бошњацима и прст у око држави у којој живе. Шта Бошњаци имају са Адемом Јашаријем и Шабаном Полужом – пита Љајић.

Да је посета високих функционера БНВ и СДА Дреници срамотна и веома опасна, сматра Мехо Омеровић, председник Одбора Скупштине Србије за мањинска и људска права.

– Овим је злоупотребљено Бошњачко национално веће у партијске сврхе и нанета је велика штета Бошњацима. Посета гробу фашисте из Другог светског рата је наставак Угљаниновог величања сарадника окупатора. После Аћиф ефендије одају пошту и Шабану Полужи. Какве везе имају Бошњаци са Шабаном Полужом, Аћифом Бљутом и Адемом Јашаријем – пита се Омеровић. Посету су осудили и бројни други политичари у Санџаку и целој Србији.бори за промену наставног програма у школама јер бошњачка и албанска деца у Србији наводно још погрешно уче „ко је хтео да их убије“ и „ко их је бранио“.

– Захвални смо Шабану Полужи што је допринео да Бошњаци у Санџаку буду сачувани од покоља који су планирали четници Драже Михајловића. Трудићемо се да и у нашем потомству то буде сачувано и да на том темељу градимо братски однос Бошњака и Албанаца и Санџака и Косова – нагласио је Шкријељ у Дреници.

Извор: Vesti online

Напиши коментар