Пуповац: Нико не преувеличава жртве рата осим оних који негирају жртве усташког режима

jasenovac-624x390Хрватски министар културе Златко Хасанбеговић на молбу Милорада Пуповца да се састану како би разговарали о комеморацији у Јасеновцу, одговорио да пре тога председнику Српског народног већа жели да објасни своје политичке ставове.

Дефинитивно овогодишњу државну комеморацију у Јасеновцу, 22. априла бојкотоваће представници јеврејске заједнице у Хрватској и Српског народног већа и Савеза антифашиста Хрватске, а председник СНВ-а Милорад Пуповац каже да су представници народа жртава тог логора дуго незадовољни начином на који се управља и како се организује комеморација.

Пуповац је гостујући у емисији отворено на регионалној ТВ Н1 рекао да је СНВ писао министру културе златку Хасанбеговићу, тражећи састанак на којем би разговарали о комеморацији и о томе како већ две године нема Савета у којем учествују представници жртава.

„Министар ми је рекао: ја сам примио писмо, али пре тога желим вама објаснити своје политичке ставове“, навео је Пуповац.

Осврнувши се на изјаву председнице Колинде Грабар-Китаровић, он каже:

„Када председница говори да неко преувеличава, нико не преувеличава више жртве Другог светског рата у Хрватској, осим ових који негирају жртве усташког режима“.

Извор: Тањуг, Блиц

Напиши коментар