Промоција Кустосa Мезезије у Београду!

kustos mezezija„Кустос Мезезија“ је пекићевска сага о вековима српског трајања на овим просторима, испричана из пера неколико припведача, који су своју страшну и болну истину годинама скривали и дописивали, предано је чувајући за тренутак када може бити објављена.

Промоција романа Кустос Мезезија Радомира Батурана, ће бити одржана у четвртак, 26. маја у 19 часова у Српском културном центру (Скерлићева 12) .

Како је јерменски узурпатор византијског трона побегао у Босну? Шта је истина о трговини српским робљем у средњем веку? Ко је хтео да уништи српске и јерменске заједнице на Балкану? Како је рукопис Антонија Мезезије преживао пакао грађанског рата у Сарајеву?
У структуру свог романа Батуран је инкорпорирао документа из историје о Србима и Јерменима од Битке на Сиракузи 663. до бомбардовања Србије 1999. oд стране 19 европских и америчких држава. У њему је обухватио све геноциде који су извршени над Србима и Јерменима од римске до америчке империје. Иако у овом роману има и историје и политике, он није ни историјски ни политички, него надисторијски и надполитички, са иронијским отклоном и према историји и према пoлитици. Аутор их у роману назива фамозним.
Четвртак, 26. мај у 19 часова, Српски културни центар, Скерлићева 12, Београд.
Говоре:

  • проф. др Мило Ломпар;
  • мр Владимир Димитријевић;
  • мр Мирослав Лукић;
  • Никола Маринковић, извршни уредник ИК Catena mundi;
  • аутор.

Одломке из романа читају драмски уметници Лепомир Ивковић, Бошко Пулетић и пуковник Мића Живојиновић.
Извор: CATENA MUNDIИздавачка кућа за националну културу
историја, кустос мезезија, промоција, радомир батуран, србија, српство
http://www.magacinportal.com/2016/05/25/promocija-kustosa-mezezije-u-beogradu/

Напиши коментар