Србе на Косову хапсе због дечјег додатка из Србије!

KiM hapsenje„Власти“ у Приштини спроводе тортуру над запосленима у привременим органима општина. Привели Србина јер су му нашли папире о примањима из Београда.


Србе на Косову и Метохији тамошња полиција почела је да хапси чак и због тога што примају дечји додатак из српског буџета?!
Ово трагикомично тренирање строгоће у петак је на својој кожи осетио Обрен Анђелковић, који је ухапшен на „прелазу“ Мердаре и држан у притвору до понедељка по подне.
Њему се ставља на терет поседовање документације „паралелних институција“ односно „ремећење једнакости грађана Косова“, јер су код њега пронађене потврде о дечјим додацима!
Ту није крај самовољи приштинских власти. Према незваничним сазнањима „Новости“, косовска полиција добила је и налоге за одузимање докумената која издају Привремени органи српских општина на КиМ, а који функционишу по систему Републике Србије. Албанци их називају „паралелним институцијама“ и, како смо чули, неће презати од хапшења председника и запослених у српским општинама.
– Хапшење представника Срба и одузимање документације на српском језику која се користи у одређеним установама и институцијама Срби на Космету схватају као притисак на њих али и жељу да се расељени не врате – истиче Бранимир Стојановић, „заменик косовског премијера“. – Позивамо „косовске власти“ да не спроводе такве акције које код Срба стварају осећај несигурности, односно угрожавају њихова елементарна права.
Стојановић сматра да решавање овог али и свих других питања треба решити кроз дијалог Београда и Приштине:
– Због тога постоје преговори у Бриселу а непризнавање одређених институција или установа треба решавати управо у оквиру овог дијалога. Најважније да се овакви инцидети не дешавају у будућности.
Пријава „тужиоца“
Против Анђелковића, који је председник Привременог органа општине Подујево, „тужилац“ је поднео пријаву због рада у „паралелним институцијама“ док је на сличан начин пре десетак дана ухапшен и Дејан Арсић, службеник у Привременом органу општине Липљан.
Извор: Новости
антисрбизам, застрашивање, косово, метохија, притисак, Срби, србија, хапшења
http://www.magacinportal.com/2016/07/12/srbe-na-kosovu-hapse-zbog-decjeg-dodatka-iz-srbije/

Напиши коментар